tisdag 30 november 2010

♥ Dag 7 – Min bästa vän.


Min bästa vän: Min absolut bästa vän heter Emma. Vi har känt varandra sen vi knappt kunde gå eller prata (i ca 24 år med andra ord). Under åren som vi växt upp från små snoriga ungar till två vuxna mammor har jag verkligen insett vilken tur jag har som har denna människa som vän. Hon är en förebild för mig och säkert för många andra.
Våran vänskap har alltid varit stark oavsett om vi bott mitt i mot varandra eller 40 mil ifrån varandra. Vi behöver inte prata i telefon eller träffas varje dag för att veta att vi är vänner.
Hon är den som kan få mig att må bra med mig själv på min absolut värsta dag, hon vet alltid vad hon ska säga och det finns ingen som stöttar mig så bra som hon.

♥ Jag älskar dig gumman! ♥

måndag 29 november 2010

Fotomodell





Nu ikväll tyckte jag det var dags att Kevin fick prova sina julaftonskläder för att se att de satt bra och visst gjorde de det :) Hans posa så fint framför kameran, min lilla fotomodell.

Lillemannen sover nu gott och jag inväntar Erik som ska komma och lämna Kevins vantar som vi glömde i bilen igår. Sedan ska tvätten vikas och jag ska försöka orka med ett bad också..

Godkväll på er!

Nerpackning

Jag håller på för fullt att packa ner allting här i butiken. Men nu gjorde sig förkylningen påmind så jag tar en välbehövlig paus. Man behöver ju inte köra slut på sig på en gång :-P Tänkte ju faktiskt försöka orka med att fixa lite hemma idag också.
Men det här med nerpackningen kommer nog ta lite längre tid än vad jag hade räknat med. Eftersom smarta jag har slängt en massa kartonger tidigare så måste jag köpa emballage innan jag kan packa vissa saker. Jag vill ju inte att sakerna ska gå sönder. Så när ska man hinna med att fixa det då? Hmm...

Alldeles strax tänker jag ta min "lunch" och gå till grannhuset och sola i 20 minuter. Lite "solljus" kan nog pigga upp min trötta kropp nu skulle jag tro :-)

Vägde mig imorse.. vågen har stått still väldigt länge nu på 59,5 kg. Jag vill ju bara ner några kilon till men mest av allt vill jag bygga upp konditionen och musklerna. Det kan bli ett bra nyårslöfte (som man kan bryta). Men jag har ett väldigt viktigt nyårslöfte som jag absolut inte ska bryta. Men vad det är får ni vänta och se ;-)

Nu vidare till solariet.

Kram!

♥ Dag 6 – Min dag


Min dag: Min dag är fullsmockad (som vanligt). Nu först ska jag och lilleman göra oss i ordning för att knalla iväg till förskolan. Sedan när jag lämnat honom ska jag vidare ner till butiken för att börja plocka ihop alla varor som är kvar. Det lär nog ta i stort sett hela dagen skulle jag tro... på min "lunch" tänker jag gå och sola också :) Behöver lite ompyssling känner jag. Efter det bär det av hemåt, hämta lilleman och sedan äta middag. Efter middagen tänkte jag städa upp i Kevins gamla rum för att få plats att göra i ordning för mitt "jul-mys-rum" som jag tänkt ha där inne. Kvällen fram tills att lilleman ska sova så blir det väl lite legobyggande kan jag tro. När han har somnat ska jag invänta besök, förhoppningsvis ;)

Så det är fullt upp och jag hoppas jag orkar hålla igång hela dagen. Jag har nämligen en förkylning som tar mycket energi ur kroppen nu känns det som. Men är bara täppt i ena näsborren.. lite irriterande faktiskt :-P

God morgon

Just nu skulle jag helst vilja krypa ner i ett varmt bad doftandes av härliga dofter som rensar ur förkylningen som härjar i min kropp. Men det finns det inte tid till. Lilleman är hungrig och jag tänkte hinna med att diska innan det är dags att göra sig i ordning för dagen.

Butiken är alltså stängd nu.. nu återstår bara allt annat som ska fixas där nere så som; plocka ihop ALLA varor som är kvar (det är ganska mycket trots en relativt bra utförsäljning), städa och flytta alla hyllor m.m. Jag vette tusan var jag ska göra av alla saker, men det löser sig nog :)

Så jag ska spendera största delen av dagen nere i butiken idag och sedan ska jag även försöka hinna med att ringa lite samtal som måste göras.

Men jag önskar alla en mycket trevlig måndag!
Kram


söndag 28 november 2010

1:a Advent

Idag är det första advent och då har självklart adventsljusstaken kommit fram och första ljuset har blivit tänt :) Det är mysigt med jul tycker jag! Man blir så varm inombords av hela julkänslan.

Förrutom adventsljusstaken har jag pyntat lite smått med annat. Här nedan är det en skål som jag fyllt med julgranskulor och sista bilden är en glasvas som jag också fyllt med julgranskulor och lite annat pynt :) Jag tycker det är ett enkelt och effektfullt sätt att få julstämningen att komma fram utan att man behöver lägga ner allt för mycket tid på det.




Glad 1:a Advent :)


Helgen

Min lilla kung-fu kille :)

Fredagsmys

Vinnarsidan av bordet; Erik & jag

Sanna & Håkan var glada :)

Fredagskvällen spenderades här hemma med Erik, Sanna och Håkan. Vi spelade skipbo, åt gott och hade det trevligt :)

Igår kväll mös jag och lilleman i soffan. Tittade på film och åt lördagsgodis :) Mys!

Idag är det tvättstugan och städning som gäller...

Hoppas alla haft en trevlig helg!


♥ Dag 5 – Vad är kärlek

Vad är kärlek: Jag tror kärlek kan vara många saker och kännas på många olika sätt. Jag vet iaf att jag älskar olika människor på olika sätt. Som min son, honom älskar jag villkorslöst och med hela mitt hjärta varje dag. Min finaste vän, Emma, älskar jag för att hon är den finaste, härligaste människan jag känner. Min familj (mamma, pappa, syster, svåger) älskar jag också villkorslöst för att de är min familj och de ställer upp i vått och torrt ♥

När det kommer till att älska sin livspartner så är det något jag tror växer fram med tiden. Jag tror inte på att man kan älska någon efter några dagar eller ens några veckor. Man kan falla pladask för varandra, men när det kommer till älska så tror jag man behöver tid att lära känna personen först, för man känner ingen efter 4 veckor tillsammans. Men det är jag det.. alla fungerar vi olika.

Men nu var det ju kärlek jag skulle skriva om, inte älska. Fast de två går väl hand i hand iofs :)

Kärlek för mig att bry sig om, älska, finnas för och acceptera en person precis som den är.



lördag 27 november 2010

♥ Dag 4 – Det här åt jag idag

Det här åt jag idag: Eftersom jag hunnit intagit alla måltider idag så kan jag ju lika gärna skriva nu :) till frukost åt jag kavring med stekt ägg, ett kokt ägg och en rostad macka. Var hungrig ;)
Till lunch blev det nachotallrik i Birsta eftersom trippen dit drog ut på tiden.
Middag, som jag och lilleman precis ätit, var rester från igår; spagetti och köttfärssås.

Ikväll blir det kanske nå gott till filmen som jag tänkte glutta på :)

Nu har man pyntat lite inför advent också. Bilder på årets adventsljusstake kommer senare ;)

God eftermiddag!

fredag 26 november 2010

Mammas gulleplutt :)



Kevin sjunger och dansar till Små grodorna :)

♥ Dag 3 – Mina föräldrar

Mina föräldrar: Min mamma heter Elisabeth och min pappa heter Kenneth. De är ett par underbara föräldrar som alltid ställt upp i vått och torrt, oavsett hur mycket man gjort bort sig :) Från när jag var liten har jag många fina minnen med mina föräldrar. Med mamma t.ex minns jag en gång när jag var sjuk och inte kunde sova på natten. Då ställde hon sig och gjorde trolldeg mitt i natten som vi sedan lekte med långt in på småtimmarna :)
Ett minne med min pappa är när jag följde med honom på jobbet ut i skogen, (det gjorde jag iofs många många gånger när jag var liten), och vi såg en 18 taggare (älg alltså) som gick bredvid bilen länge. Eller en annan gång när han stannade efter vägen och plockade röda kottar till mig som jag hade sett och absolut ville ha med mig hem :)

Som vuxen har jag många exempel på hur fina och bra föräldrar jag har;
När jag var gravid med Kevin så kom pappa och hämtade mig i Bro utanför Stockholm och skjutsade mig till barnmorskan i Gimo varje gång det var återbesök. Jag vägrade nämligen att gå på mvc i Stockholm utan jag skulle gå i Gimo (där tryggheten fanns). Hur många pappor gör det? :)

Mina finaste minnen med mamma under min vuxna tid är när vi sätter oss ned och pratar djupt. Det är som att prata med ens bästa vän, fanns mycket mycket bättre. Ingen är så bra som mamma när det kommer till att lyssna på ens inre tankar ♥

Jag älskar mina föräldrar otroligt mycket och de är helt enkelt bäst!

Sista dagen!

Idag är sista dagen som butiken är öppen. Jag har både bävat och sett fram emot denna dag... Butiken har öppet 10-16 idag. Sedan ska jag hem, krypa ner på soffan med min skrutt och bara vara. Ikväll ska jag sörja min butik, min dröm och en del av mitt liv som inte riktigt blev som det var tänkt. Ikväll ska jag tycka synd om mig kväll, men endast ikväll.
Imorgon är det nya tag igen. Då bär det av till Birsta för att handla mat, köpa Kevins sista julklapp och även gå upp till mormors grav och tända ljus. Resten av dagen ska jag nog försöka fixa med lite smått och gott här hemma, skapa lite mysig julkänsla kanske ;)

Jag har funderat på hur jag skulle göra med julgranen i år.. vardagsrummet är nämligen inte byggt för att få plats med en stor gran, men den är ju superviktig att ha upp (tycker jag iaf). Det är ju ingen riktig jul utan julgran. Men då tänkte jag att i år ska jag nog ställa julgranen i Kevins gamla rum, som är öppet till vardagsrummet. Då ser man den fast den inte är i vägen ;) Så jag tänkte göra Kevins gamla sovrum till ett jul-mys-rum i år :) Får se hur man lyckas med det...


Ha en toppen fredag allesammans!
Kram på er!

torsdag 25 november 2010

Lite bakning :)






Nu på eftermiddagen har jag och lilleman haft lite bak-mys och gjort chokladdoppade marsmallows :) Det var väldigt enkelt och perfekt för en 3-åring som gärna vill vara med och hjälpa till.

Det är dock strax dags att göra i ordning denna lilla 3-åring för sängen för han är väldigt trött efter en busig dag på förskolan. Men först ska han bada, min lilla skitgris.

Åh vad jag längtar till nästa helg! Det ska bli så kul att åka till Fjällnäs :) Undra bara vad man ska hitta på nu i helgen.. har liksom inte tänkt så långt ännu. Aja, det visar sig..

Trevlig kväll på er!

♥ Dag 2 – Min första kärlek.

Min första kärlek, oj vad svårt. Jag vet ju vem som var min första riktiga kärlek.. men första- första är lite svårare att komma på. Min första "pojkvän" var väl Patrik som gick i min klass. Vi blev "ihop" i 3:e klass och höll ihop till höstterminen i 4:an. Det var länge på den tiden ;)

Men min första riktiga kärlek var Peter. Vi blev tillsammans när jag var 15 år, vi var tillsammans i 1½ år och förlovade oss t.om när vi var i Holland på semester :) Peter är än idag en mycket bra vän till mig och jag är glad att han var min första kärlek.

Morgonmys!


Jag och lilleman har ätit frukost och myst till levande ljus här på morgonkvisten :) Det ger verkligen en härlig värmande känsla och det kan man behöva en dag som denna med snöoväder utanför dörren.

Idag är nästsista dagen i butiken.. helt otroligt hur snabbt tiden har gått måste jag säga. Det kommer bli konstigt att inte knalla ner till butiken varje dag efter denna vecka. Men samtidigt ska det bli skönt. Fast nästa vecka ska jag ju faktiskt spendera där nere mer eller mindre kom jag på.. ska ju städa ur och plocka ihop allt. Det kommer ta ett tag...

Men nu ska jag börja göra i ordning mig och lilleman :)

Önskar er en underbar torsdag!
Kram

onsdag 24 november 2010

Hänger på!

En rolig 30-dagars utmaning som jag tänkte jag skulle hänga på :)

Dag 1 - Presentera mig själv: Jag heter Jonna, är 24 år och bor i Nolby utanför Sundsvall tillsammans med min 3½-år gamla son Kevin. Är från Gimo från början (5 mil nordost om Uppsala) men har bott här sedan feb -09. Jag har de senaste ½-året drivit min egna inredningsbutik. Så ni kan väl räkna ut att inredning är mitt största intresse, men jag tycker även om att måla, läsa och att pyssla.
Jag är oftast glad, sprallig, lite knäpp och tycker om att bli kliad på ryggen :)

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första.
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats.
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick

tisdag 23 november 2010

Funderingar

jag och Kevin byggde ett jätte-lego-torn idag enda upp till taket :)


Oj vad mycket funderingar det över livet just nu kan jag lova. Men jag lovade mig själv att jag inte skulle ruscha in i något, utan låta tiden gå och sedan verkligen fundera på vad jag vill göra med saker och ting innan jag tar beslut.

Det enda beslutet jag tagit är att jag kommer bo kvar här utanför Sundsvall ett tag till. Som det är just nu behöver jag inte stressa iväg "hemmåt". Östhammar/Gimo/Uppsala finns kvar :) och likaså mina underbara vänner där nere. Jag saknar dem enormt och jag önskar att jag hade möjlighet att träffa dem mer än vad jag gör, men samtidigt så är det bäst att bo kvar nu trots allt. Jag behöver en liten paus efter den omtumlande period som precis passerat i mitt liv. Iofs är den väl inte riktigt över ännu men en bit på väg iaf.

Så nu tänker jag ta en paus i mitt liv, inte med bloggen, men försöka "stänga av" vissa delar av mitt liv som just nu endast är negativt för jag behöver verkligen tid på mig att läka alla sår. Det är inte förrän såren är läkta till största del som jag kan börja gå vidare på riktigt med mitt liv. Kanske hitta kärleken igen...? Ja vem vet :)

Om 1½ vecka ska jag åka med Erik till Fjällnäs över en helg när Kevin spenderar helgen hos sin kära moster & morbror. Det ska bli så underbart att få komma iväg! Fjällnäs är ett ställe som verkligen fått en plats i mitt hjärta. Det var kärlek vid första ögonkastet :)

Men nu ska jag förbereda lite för morgondagens middag och sedan krypa ner i ett varmt bad och lyssna på härlig musik. Kvalitetstid!



Godkväll på er!
Kram

måndag 22 november 2010

Meeeeen!


Jag borde möjligtvis vara skitglad nu som kanske, KANSKE, får som jag vill. Eller ville för ett par veckor sedan.. Men nu känns det lite si så där bitterljuvt som så mycket annat i mitt liv just nu.

Jag hade ju mer eller mindre bestämt mig för hur jag skulle göra med allt och så dimper det ner en sådan sak i mailen. Så vad i h**vete ska jag göra nu då? Jäkla SKIT SKIT SKIT!

Varför kan inte mitt liv bara ta och dra ner på tempot lite nu tills jag kommit fram till vad jag egentligen vill? Nä, inte det nej. Allt ska gå i ultrarapid och tvinga mig till att ta snabba beslut, vilket jag trodde jag skulle slippa göra på ett tag. Men det är inget att göra åt för tillfället. Det är bara att ta och ringa det där samtalet imorgon så får vi se vad som händer sedan...

Jag vet inte om jag vill att ni ska hålla tummarna eller inte.
Ni får göra som ni vill.

Hjälp mig någon!

Mellan stolarna

Det är väldigt lätt att man ramlar mellan stolarna i det här landet. Det finns ingen direkt kontakt mellan olika myndigheter och deras regler går ofta emot varandras. Vem blir lidande? Jo vi.. rättare sagt jag i detta sammanhang. Hur jag än gör så blir det skit!

Men jag har tagit ett beslut som jag kommer få leva med ett tag, men i längden är det faktiskt det bästa trots allt. Lite "fel" att behöva tänka så men man måste tänka långsiktigt ibland.

Idag har det varit en bra start på utförsäljningen. Men det finns fortfarande en massa saker kvar så kom hit och fynda allihopa ;) Sista veckan nu!

I eftermiddag får jag sällskap av Sanna hem :) Trevligt! Sen ikväll vette tusan vad som händer.. blir väl att krypa upp på soffan och bara vara. Kanske ta ett långt varmt bad och lyssna på lite härlig musik :)

Hoppas ni har en bra dag!

Varför inte?

lilleman och jag igår när vi bakade pepparkakor :)
Han tyckte vi skulle ha lite mjölkrig


Alla har vi säkert något som vi önskar att vi skulle ha lärt oss, eller något vi verkligen vill kunna.

Jag har alltid velat lära mig spela gitarr, men det har aldrig blivit av att jag ens försökt. Tog några lektioner när jag gick i mellanstadiet men allt jag lärde mig då är som bortblåst..
Nu tycker jag att det är dags att börja ta tag i det där. Det finns ingen anledning att skjuta på sånna där saker. Hela dagen igår satt jag och övade mer eller mindre... Det går ju inge vidare så här i början, men har iaf lärt mig halva introt till "Nothing else matter" med Metallica ;) Men övning ger färdighet så det är bara att fortsätta att öva helt enkelt.

Idag är det måndag och det betyder arbete. Det kommer kännas konstigt fr.om. nästa vecka när butiken är stängd för gott. Men det ska samtidigt bli skönt för då kan jag börja koncentrera mig på allt annat istället. Fullt upp!



Nu vill jag önska er alla en riktigt härlig start på veckan.
Kram!

söndag 21 november 2010

Bowling!

Har har sin egna stil när de bowlar :)
Jag!

Erik!

Sanna!
Håkan!

För en gångs skull så vann JAG! :) Trots att ingen av oss spelade speciellt bra så var det jäkligt kul.

Idag har lilleman kommit hem igen så vi tar det bara lugnt här hemma. Imorgon är det tillbaka till ny arbetsvecka igen.. denna gång är det dock sista veckan i butiken. Efter denna vecka blir det att ta tag i allt annat som man inte hunnit med ännu. Hua ja!

Pepparkaksbak blir det nog ikväll också. Lite mamma-son-mys :) Underbart!

Hoppas alla haft en bra helg.
Det har jag iaf haft :)

Längtar till helgen 3-5 december!

lördag 20 november 2010

Det dära

(hittade en gammal bild på mig själv i Eriks dator :-P)

När det kommer till känslor.. ja då kan man helt enkelt inte styra. Vem man får känslor för eller när de uppstår, det vet man aldrig. Jag försöker isolera mig från allt det där så gott jag kan. Vill inte ha känslor just nu när allt annat är kaos i mitt liv. Men som sagt, man styr inte över sånt.
Ibland saknar jag att ha någon att somna bredvid.. men jag har ju alltid Kevin.
Ibland saknar jag någon att titta på tv med.. men då har jag ju min vän Erik.
Ibland saknar jag någon att prata med.. men då har jag ju Sanna, Lina eller Erik (och en massa vänner via telefon).
Men mest av allt så saknar jag ibland någon att älska (bortsett från min son då alltså). Någon som jag kan kramas med, pussa på.. ja allt det där. Jag menar, även om man trivs med att vara singel så betyder det ju inte att man inte saknar dessa saker. För vissa dagar så gör jag det.. andra dagar inte. Men jag vill inte ha vem som helst att pussa och krama på.. nej nej. Men jag vet att det kommer förr eller senare, när tiden för det är inne.

Hur som helst.
Sitter hemma hos Erik nu. Han kör vänner hem från krogen och jag orkade verkligen inte följa med på det. Så jag ska nog ta och krypa ner här på hans soffa en stund och vila tills han kommer hem igen och jag kan få åka hem och sova i min älskade säng. För det behöver jag nu. Är skittrött! och har dessutom en massa saker som jag ska hinna med imorgon.

Men imorgon kväll, efter alla måsten, så blir det bowling med Erik, Sanna och Håkan :) Nu är det väl för tusan MIN tur att vinna tycker jag :P haha

Godnatt på er nattugglor!

Shit!

Vad livet kan bli komplicerat....

Snart iväg och äta en nattmacka (eller burgare) med Erik den bästa :)

Godnatt på er!

fredag 19 november 2010

Irri irri irrrrrriiiiiiterad!

Är så irriterad för tillfället!

Det finns så mycket besvikelse och sårade känslor.

Men vet ni vad?
Jag fixar det här på egen hand!

Planering


Eftersom Kevin är hos sin far och vilar upp sig under helgen så tänkte jag passa på att uträtta en massa saker utöver arbetet. Förra helgen tog jag "ledigt" från alla måsten och roade mig istället med bowling och utgång. Detta sker väldigt sällan men det var välbehövligt att få vara "Jonna" i första hand istället för "mamma" under några timmar :)
Men denna helg ska jag istället försöka hinna med allt det där som jag sköt på under förra helgen som t.ex rensning här i lägenheten. Det är alldeles för mycket saker här som skulle behövas packas ner och åka upp på vinden istället. Dessutom behövs det en grovrengöring här hemma, vilket jag tänkte ta tag i imorgon eller på söndag förmiddag.

Ikväll dock tänker jag njuta av att det är fredag. Så när jag kommit hem från jobbet tänker jag bara vara! Titta på film, äta gott och njuta :) Visst låter det som en bra idé? Det tycker iaf jag.

Men innan jag får krypa upp i soffan har jag en arbetsdag framför mig. Efter idag är det bara en enda vecka kvar i butiken. Shit! Sedan stänger jag ner för gott... Bitterljuvt, verkligen :/


Jag hoppas alla får en toppen fredag iaf.
Det ska jag försöka ha :)
Kram på er!

torsdag 18 november 2010

Strax

Om en stund kommer Erik hit. Då bär det av till Tönnebro för att lämna lilleman till hans far. Kevins hosta är inge vidare så han skulle behöva vara hemma och vila upp sig och jag har absolut inte tid att vara hemma just nu när det är sluttampen med företaget. Jag har miljarder saker att göra, minst sagt.

Sen ikväll när jag kommer hem blir det att dyka ner i säng på en gång så man orkar med morgondagen. Har massa telefonsamtal (som vanligt) att ta itu med =/ Hua!

Imorgon kväll är det fredag och eftersom man blir barnledig så blir det väl att sitta hemma (som vanligt med andra ord).

Hoppas alla får en bra torsdagskväll!
Kram

onsdag 17 november 2010

Nästa vecka


Nästa vecka är sista veckan i butiken. Sedan stänger jag igen dörrarna för gott.
Det är en bitterljuv känsla måste jag medge. Samtidigt som det gör så ont i mitt hjärta att behöva lägga ner min dröm på det här sättet så känns det samtidigt skönt. Då kan jag börja lägga det här bakom mig och istället koncentrera mig på mitt liv och på min son.

På tal om mitt liv så måste jag säga att jag känner mig ovanligt glad och uppåt jämfört med hur jag mått de senaste månaderna. Även fast det fortfarande är många delar i mitt liv som är kaos så känner jag att det inte finns någon anledning att deppa ihop längre. Man lever bara en gång och man måste ta vara på den tiden man får. Jag vill försöka göra det absolut bästa jag kan av min situation, oavsett vad som händer.

Jag tror att jag gått och blivit lite av en optimist, trots alla motgångar som jag stött på under sommaren och hösten.
Så visst, det gick åt helskotta med Anders, men jag kommer hitta min dröm-karl när tiden är inne.
Så visst, min dröm gick åt helskotta, men då finns det säkert något ännu bättre för mig där ute. Så visst, jag flyttade 30 mil från tyggheten för ett förhållande som inte fungerade, men jag trivs otroligt bra här nu.

Så ni ser, det finns alltid en positiv sida man kan se istället för allt det negativa. Jag tror man mår mycket bättre och har lättare att komma förbi det tråkiga om man bara försöker vara lite positiv.

Jag kan tacka mina underbara vänner för att jag känner precis så här för de har hjälpt mig på ett sätt som jag aldrig trodde var möjligt. De gav mig livet och lyckan tillbaka bara av att finnas där och lyssna på mig. En massa kärlek till alla dom!

Nu ska jag strax börja packa ihop mig och hämta lilleman på förskolan. Sedan hem och laga i ordning lite middag :) Ikväll kommer världens bästa Erik och hälsar på! Tänk att det finns sånna underbara människor i världen? Jag är lyckligt lottad :)


En massa kramar till er där ute!
Ta vara på livet!

Nya perspektiv

Sitter och lyssnar på Ola Magnell. Är inne i en "sån" period nu :) Så det blir mycket av han och även av Cornelis Vreeswjik och Nationalteatern.

Idag börjar som sagt dagen med ett möte, sedan blir det jobbet mellan 11 och 16. Jag hoppas att många kommer ner och handlar för snart kommer jag nog stänga igen för gott. Det är dags att börja fundera på vad man ska göra istället. Har lite funderingar faktiskt.. får se om man kan komma nånstans med det ;)

Dags att klä på min lilla skrutt nu så vi kommer iväg snart.

Jag hoppas alla får en bra dag!
Kram

♥ mina tankar är hos dig Johnny ♥
Vila i frid

tisdag 16 november 2010

Det där med att ta beslut

Jag sitter ju fortfarande och velar mellan en massa beslut som ska tas i mitt liv den närmsta tiden. Men ett beslut som jag verkligen pendlar i är om jag ska flytta eller inte. Ena sekunden kan jag inte sluta tänka på att flytta hem och vill inget annat, medan i nästa sekund så vill jag absolut inte flytta för att jag trivs så jäkla bra här.

Så hur ska man kunna ta ett beslut utan att det blir fel? Det är ju rent ut sagt skit svårt! Hade det bara varit mig det handlade om så hade det inte varit lika svårt, men nu handlar det även om min älskade son. Jag vill ju göra det som är bäst för honom.. och det är inte så enkelt att veta i nuläget.

Jag ska nog bara ta en dag i taget så får vi se vad som händer...

Njut av livet!
man lever bara en gång

40 minuter


40 minuter kvar på denna arbetsdag. Sedan ska jag hämta lilleman. Ikväll blir det mys i soffan igen. Det är så härligt att bara vara med min skrutt, min största kärlek ♥ Han är de finaste som finns :)

Morgondagen börjar med möte kl.10...
Mycket av den varan nu mera, möten alltså.
Förhoppningsvis lugnar livet ner sig snart. För just nu går allt i ultrarapid. Jag skulle inte säga nej till att få komma bort ett tag. Just nu längtar jag väldigt mycket till julen då man får åka hem och vara med familjen. Det ska bli riktigt härligt. Och extra kul är att Kevins pappa ska fira jul med oss i år, det kommer lilleman tycka om :) att ha mamma och pappa nära samtidigt och få deras uppmärksamhet till 110% + en massa julklappar. Åh vad kul det ska bli att se min lilla älskling öppna sina klappar!

Jag hoppas också att möjligheten dyker upp för att få komma iväg till Fjällnäs en gång till och träffa Britta, Tomas och Martin igen. Åh vad jag trivdes bra där uppe! Fjällnäs i mitt ♥

Dags att börja plocka ihop för dagen.

Hoppas ni får ett bra avslut på denna dag!
Kram

Motstånd

Just nu är det jobbigt.. väldigt jobbigt.
Hur jag än gör så kommer saker och ting gå åt skogen.
Det är ingen rolig känsla detta.

Om det ändå fanns en lösning.

Nu är tunneln lång och mörk...

Tisdag

Ny dag igen. Denna dag ska spenderas nere i butiken. Kom och shoppa loss alla! Butiken kommer inte att vara öppen så många dagar till.

Kvällen igår spenderades i soffan framför tvn. Det var skönt att bara vara efter helgens alla bravader :)

Ska uppdatera lite roligare under dagen men just nu är jag nyvaken och lite seg måste jag erkänna.

Återkommer!

Trevlig tisdag på er!
Kram

måndag 15 november 2010

Utgång x2

Det blev utgång i lördags också, denna gång med Sanna och Erik. Innan utgången var vi iväg och bowlade. Jag trodde det var min tur att vinna, och jag inledde riktigt starkt på serie 1, men sen gjorde Erik nån helomvändning och fick in 191 poäng på serie 2, sedan var det omöjligt för mig att ta mig ikapp. Men det var kul :)

Idag är det möte i stan kl.08.30 så jag måste ta och väcka min lilla älskling nu så vi hinner med oss. Efter mötet, beroende på hur lång tid det tar, så hoppas jag på att hinna öppna butiken till 11. Så det finns chans till att shoppa lite idag också ;)

Jag hoppas alla får en toppen dag!

Kram!
life is funny

lördag 13 november 2010

Utgång

Japp igår blev det utgång tillsammans med Erik och Sonny. Vi hamnade på Momento, men det var dåligt med folk ute där igår. Men det var kul ändå :) nu kan man ju iaf säga att man har varit ut på krogen i den här stan (det var första gången nämligen).
Somnade gjorde man inte förrän vid 4-tiden.. gäääsp! Jag har lite smått ont i ryggen efter ha sovit på Eriks soffa. Det var ombytta roller denna gång. Vanligtvis brukar det vara han som sover på min soffa :P

Så vad händer idag då? Jag hoppas att Erik vaknar snart för jag måste hem och ta tvätten och sen vette tusan vad man ska hitta på. Jag ska väl försöka njuta av att ha lite egentid nu när lilleman inte är hemma.. men det är svårt att slappna av måste jag erkänna. Man hinner inte riktigt komma in i ett lugnare tempo av att vara ensam i bara några dagar. Men men..

Haha jag måste ju dock säga att livet kan verkligen vara kul ibland. Man vet aldrig vad som händer!

Hoppas alla får en toppen lördag!

Kram

fredag 12 november 2010

Lite ledsen..


Jag fick precis veta att jag inte fick lägenheten jag gick och hoppades på. Jäkla skit, rent ut sagt! Fast jag vet minst en person som är glad över det :-P *piiiik* på dig J
Men det är bara att fortsätta att leta. Jag önskar dock att jag fumlar mig över en liknande lägenhet ganska snart. Det hade varit helt underbart att bo en bit utanför men ändå nära. Jag ser inte fram emot att bosätta mig i ett område med en MASSA lägenheter där det känns opersonligt. Man har nog blivit lite bortskämd med att ha en privat hyresvärd de senaste 2 åren :) Jag tycker det är mycket bättre, iaf som jag har bott nu.

Så då är frågan hur man ska lägga upp strategin för tillfället. Jag vill ju gärna flytta hem ganska omgående, men när det inte finns en lägenhet som faller mig i smaken så ska jag nog skynda långsamt ett tag till. Jag vill som sagt gärna ha en lägenhet som jag trivs väldigt bra i och som jag kan bo i ett tag framöver. Den får gärna ligga nära både Uppsala, Stockholm och Östhammar. Så var hamnar jag då? Öhh... Knivsta hade ju varit ett bra alternativ måste jag säga. Aja, inget att göra åt nu. Får se vad som händer helt enkelt :)

Strax ska jag plocka ihop mina saker och ta bussen in till stan.

Ha det gött alla :)

Utan internet

Jag har ju blivit utan internet här hemma så det blir dåligt med bra uppdateringar för tillfället. Jag hoppas att det löser sig idag men det där vet man aldrig :-/

Idag ska jag iaf hinna med en massa saker som att åka till stan och springa ärenden, sola, tvätta och njuta av att det är fredag :-)

Hoppas ni alla får en bra fredag!

Kram :-)

torsdag 11 november 2010

Utbildning

Kan ingen skänka mig sisådär 11'000 kronor så jag kan gå min drömutbildning? Inte det? Nähä. Jäkla skit också :(

Jag har hittat min dröm, men det är så klart att den ska kosta en massa pengar.. Så typiskt! Men jag vet att den där utbildningen är gjord för mig och jag VET att jag skulle vara perfekt för att arbeta med sådant. Men men.. livet är sånt. Man kan inte alltid få som man vill.

Nu ska jag slänga i mig en sen lunch innan arbetsdagen är över.
Sedan ska jag hem och mysa med min skrutt för ikväll åker han till Stockholm för att vara med sin pappa över helgen. Kommer kännas så tomt där hemma :(

Snö!

Nu har ju större delar av vårat avlånga land fått snö, vilket många gnäller över men jag är verkligen inte en av dem! Jag tycker det är så härligt att knalla iväg till jobbet när det är alldeles vitt och ljust ute :) Dessutom är det varmare nu än förra veckan och jag känner hur min kropp fylls med ny energi.

Jag önskar dock att man hade haft en skoter så man kunde ut och åkt lite i helgen när man är barnledig. Men det hinns nog med det också. Jag ska ju dessutom lära mig att åka slalom ordentligt den här vintern är det tänkt. Får se hur det går med det :P haha

Idag är ännu en dag i butiken med utförsäljning. Det har varit en mycket bra start på dagen och sakerna "flyger" ut härifrån, vilket är jättekul! Jag känner att ett avslut närmar sig med stormsteg. Det ska bli riktigt härligt när allt detta är klart :)

Hoppas även på att få höra om lägenheten nästa onsdag när jag ska träffa hyresvärden igen. Jag håller alla tummar och tår för den just nu. Det skulle vara så härligt!

Men nu ska jag sätta mig med lite skolarbete en stund tänkte jag.. trots att man är omotiverad till det.

Ha en fortsatt trevlig torsdag!

Mys!

Ljushusen jag haft i butiken är det verkligen hög mysfaktor på :) Detta svarta står i lillemans rum, det är en lagom "nattlampa" som kan vara tänt på kvällen. Det finns endast ETT ljushus kvar i butiken så passa på nu. Är ni intresserade kan ni maila mig på sparveln@hotmail.com
Jag vet inte exakt vad frakten blir, men oavsett så är det mycket billigare än att köpa den nån annanstans ifrån ;)

Strax ska jag klä på lilleman och sedan ska vi knalla iväg till förskolan. Jag lämnar honom redan vid 8.30 idag eftersom fotograferingen skulle börja då. Det ska bli så kul när man får bilderna sen :)

Jag hoppas alla får en mycket bra torsdag!
Kram på er!

onsdag 10 november 2010

Ego!

Jag gillar att läsa och just nu är jag inne på mitt andra varv på "Mera självkänsla" av Mia Törnblom. Det är verkligen en matnyttig bok som förklarar hur du kan få bättre självkänsla. Det är väl något som vi alla någon gång behöver göra något åt, för ingen människa är på topp hela sitt liv. Hon förklarar på ett enkelt och vardagligt sätt hur du gör. Mycket läsvärd!

Jag har alltid haft svårt att "älska" mig själv, som faktiskt självkänsla handlar om. (Självkänsla är inte samma sak som självförtroende, för er som inte visste det redan). Därför läser jag Mia's bok just nu för att bli mer bekväm i den jag är och för att sedan kunna ha en sund relation till en annan människa när jag är redo för det.

För det här med att vara singel är inget jag har varit någon höjdare på sedan jag hade min första pojkvän för 9 år sedan. Det längsta jag har varit singel är väl endast ett par månader. Men detta har visat sig vara ett problem då jag oftast kastar mig in i ett nytt förhållande innan jag verkligen är känslomässigt redo för det, vilket har en tendens att sluta i katastrof (mer eller mindre). Därför har jag tänkt att vara singel länge nu för att verkligen vara säker på att jag är redo den dagen jag träffar en karl som jag tycker om. För bråttom har jag inte, det får ta den tid det tar. Jag vet vad jag söker och jag nöjer mig inte förrän jag hittat det jag söker. Det blir ingen som "duger" utan det ska vara rätt. Det är ju så självklart egentligen!

Jag har gått på alldeles för många smällar på kärleksfronten under min tid och jag vill gärna minska risken för det i framtiden. Man kan aldrig vara säker på att en relation ska hålla. Bara att titta på mig och Anders. Vi hade ett underbart förhållande enda till någon månad innan det tog slut. För mig var det som en blixt från klar himmel. I mina ögon var han den rätta. Har aldrig älskat någon som jag älskade honom. Men som sagt, man kan aldrig vara säker på sin sak.

Oj vilket personligt inlägg detta blev då.
Aja, detta bjuder jag på. För jag vet att jag inte är ensam om detta.

Ta hand om er själva i första hand!



Fotografering


Imorgon är det fotografering på lillemans förskola. Så vi har så klart kollat igenom hans kläder och tillsammans kommit fram till vad han ska ha på sig för något. Valet föll på kläderna på fotona här ovan. Han är så fin mitt hjärta :) Han sa att han ville ha "gegga" i håret också.. vax alltså. Men jag vet inte om han ska få det.. aja, får se om han vill ha det imorgon också.

Nu ska jag ta tag i disken.. eller först kanske jag skulle fixa någon middag till mig själv, vad nu det ska bli. Är inte sugen på nånting faktiskt. Kevin ville ha gröt så det fick han. Jag glömde ju handla idag så det finns inte så mycket att välja på.

Ikväll ska jag titta på några avsnitt av Greys :) Mys!

Go'kväll!

Planering

Idag är det den 10 november och jag har tusen saker jag måste hinna med innan den 15 december;

- Skriva 2 rapporter, en B-uppsats i Historia och en C-uppsats i Svenska.
- Göra 4 uppgifter till skolan, 2 i SvC och 2 i HiB.
- Ha seminarier på uppgifterna i skolan
- Ha utförsäljning i butiken, minst t.om nästa fredag (19/10)
- Avsluta allt med företaget t.ex moms, skatter, sälja ut övrigt i butiken osv.
- Åka hem den 27 nov. för då ska Kevin få träffa tomten
- Åka hem den 10 dec. för då är det julbord.
- Börja packa ihop allt i butiken som inte ska säljas.
- Börja packa ihop allt hemma inför en flytt.
- Handla julklappar och slå in dem
- Gå på möten (abf, nyföretagarcentrum m.fl)

och utöver detta ska man hinna med vardagslivet; matlagning, diskning, tvätt och vara mamma.

Det är ligger en stressig period framför mig men jag ska göra mitt bästa för att hinna med allt. Nu när jag sitter i butiken kan jag inte göra så många av de ovanstående sakerna, men jag ska iaf börja packa ihop de saker som ska med hem för idag får jag skjuts hem av Anders så då får man passa på :)

Önska mig lycka till ;)

Håller tummarna!


Jag har fått nys om en lägenhet utanför Knivsta som jag hoppas jag ska få :) Det är min hyresvärd här hemma som har den så det känns bra. Men det var en kille som hade sökt den men inte hört av sig.. så jag hoppas han inte ska ha den :P Självklart vill jag åka och titta på den innan jag säger Ja oavsett, men det lät som ett drömläge iaf.

Den ligger 2 km från Knivsta centrum och är en del av ett hus. Alltså huset är uppdelat i två lägenheter och den jag sökt är på 100 kvm :) Stor för 2? Nja.. kanske det. Men man vet ju aldrig om man träffar någon sen. Och jag har dessutom sagt att jag inte tänker flytta på ett tag när jag väl flyttat härifrån och då är det ju bra om man hittar en lägenhet som är stor och på ett ställe man trivs på. Jag är ingen "stadsmänniska" och vill gärna inte bo centralt så 2 km utanför känns lagom ändå. Det är inte längre än vad jag får knalla varje dag ner till jobbet här. Dessutom så är det bra med lite motion ;) Om jag bosätter mig i Knivsta är det dessutom mycket närmare till Christer så att han och Kevin kan träffas mer ofta, istället för 40 mil (som det är just nu) till ca 3 mil om vi bosätter oss där. Ganska perfekt skulle jag vilja säga. Så nu får ni allt hålla tummarna för mig ;)

Idag kan det nog bli ganska lugnt här på jobbet eftersom det är lite snökaos utanför. Jag tror inte att det är så många som vill ge sig ut i det här vädret i onödan. Men jag hoppas så klart att det är många som kommer och fyndar trots allt för sakerna går åt fort.

Men nu är det strax dags att öppna så jag ska fixa lite nu. Men återkommer lite senare.

Ha en bra onsdag!

tisdag 9 november 2010

Julklappar

Årets tema på julklapparna är "gammaldags". Jag är lite av en traditionsmänniska och tycker att när det kommer till våra högtider får gärna gamla seder och stilar komma fram igen :)
Så de flesta av mina julklappar som jag slår in kommer se ut som på bilden med några få olika inslagsstilar.

Det tycker jag är väldigt kul. Att testa på olika sätt att slå in paket och göra dem lite roligare att titta på. Då gör inte pappret sådan jättestor skillnad utan blicken faller istället på själva vikningen av pappret. Som ovan har jag gett paketen en "bord".

När man börjar slå in julklapparna kan man börja känna att julen inte är allt för långt borta :) Speciellt om man dricker lite glögg samtidigt som man slår in dem.

go'kväll på er!

Ännu en dag

Även idag har det gått hyssat med utförsäljningen.
För varje sak som säljs så känns allting lite och lite lättare inom mig. Det känns som att varje sak som försvinner från hyllorna bär med sig en liten del av min sorg ut genom dörren. En härlig känsla. För jag vill verkligen komma över allting nu.. det gör ju fortfarande väldigt ont och saknaden är inte borta och inte heller känslorna. Men ibland drabbar livet en och det enda man kan göra är att försöka blicka framåt, hur svårt det än kan vara för tillfället.

Jag är väldigt glad att jag haft underbara vänner som ställt upp när det varit som värst, när man mått som sämst.

Jag är gladare nu än på länge, men det går lite upp och ner det där. Men nu känner jag att jag är på väg nånstans och att jag kanske snart kan gå vidare med mitt liv, även om jag innerst inne önskar att jag inte behövde.

Men slut snackat om det där nu.

Strax ska jag stänga här för att knalla bort till förskolan och hämta min lilla skrutt. Ikväll när han somnat tänker jag tappa upp ett varmt bad till mig själv och bara njuta av att vara. Det är fördelen med att vara ensam, man tar sig mer tid till sig själv då. Man blir oftast bättre på att sköta sin själ. Iaf jag gör det.

Livet är härligt och syftet med livet är att leva det :)

Hoppas ni alla där ute får ett underbart avslut på denna tisdag!

Smör


Det blev en riktigt bra start på utförsäljningen i butiken. Jag blev av med en massa saker igår, men lugna, än finns det saker att köpa ;) Men det gäller nog att passa på för det verkar som ryktet sprider sig fort.

Tanken var att jag skulle lägga ut en massa bilder på produkterna på butikens facebook-sida men jag fick problem med mitt mobila bredband där nere igår. Min operatör, 3, hade stängt av mitt abonnemang för att den senaste räkningen inte var betald enligt dem. Men det stämde inte! Men jag kunde ju inte gå in och kolla på internetbanken eftersom de låst mitt modem. Men efter ha pratat med dem så "gjorde de ett undantag" och låste upp både telefonen och modemet. TACK GODE GUD! Man är ju helt låst utan dem.

Efter jobbet igår hämtade jag lilleman och vi åkte till Sanna för att äta middag tillsammans med Erik. Det var trevligt :)

Lilleman har varit lite stökig inatt så får se om han är pigg nu när han vaknar. Jag håller alla tummar och tår för att han inte ska bli sjuk den här veckan, eller nästa vecka, när jag har utförsäljning för jag har verkligen inte tid att vara hemma.

Men nu ska jag ta och göra i ordning lite frukost till mig själv och sedan titta på ett avsnitt av Cougar town :) Lilleman får sova tills han vaknar..

Hoppas alla får en mycket bra tisdag!

lördag 6 november 2010

Drakborgen


Det blev en sväng till Drakborgen idag med Sanna och Lukas. Det var kul och pojkarna busade av sig en massa energi :) Så mycket mer än så har vi inte gjort idag. Lilleman ligger och sover nu.. vilket jag också skulle vilja göra. Hösten har börjat sluka mer och mer energi, speciellt sånna här dagar då man inte fått speciellt mycket sol på sig.

Imorgon hoppas jag dock att vädret är lite bättre så man hinner se solen lite grann. Speciellt med tanke på att fina Jonas kommer hit :) Det ska bli så kul! Vi hinner nästan aldrig ses annars när jag åker hem osv. Man har alltid så mycket man ska hinna med.

Imorgon är det ju söndag och det innebär städ- och tvättdag som jag även ska försöka hinna med. Speciellt tvätten som har gått och förökat sig alldeles för mycket i tvättkorgen. Hua!

Nästa helg är man ju barnledig och jag har absolut ingen aning om vad man ska hitta på. Några idéer?

Nä nu ska jag sparka liv i Erik som sover på soffan :-P

Godnatt på er!

Lööördag


mitt älskade hjärta

Idag är det lördag och jag har absolut ingen aning om vad man ska hitta på för att roa lilleman idag. Jag hoppas på fint väder.. men det ser tyvärr inte så bra ut på den fronten. När jag frågade honom tyckte han att vi skulle titta på "Pettson och Findus", haha. Men inte hela dagen svarade jag. "Joooo" fick jag till svar. Så han är väl kanske inte så där jättesugen på att gå ut, iaf inte just nu. Får se hur det blir senare :)

Lite småförkylda är vi också. Det är ingen höjdare. Jag hoppas bara vi håller oss friska till nästa helg så jag hinner med utförsäljningen under veckan. Sen ska Kevin till Christer nästa helg också. Det ser han fram emot, speciellt att få åka lastbil ner till Tönnebro :)

Nu är det någon som vill ha mer rostat bröd..

Ha en toppen lördag allihopa!

fredag 5 november 2010

Slumra in...

Jag och Kevin skulle ha myskväll ikväll men lilleman har redan somnat på soffan. Han vaknade ju kl.5 imorse så det är väl inte så konstigt att han är trött. Men jag tror jag måste försöka väcka honom snart för annars kommer han kliva upp ännu tidigare imorgon.

Får kanske sällskap till filmen ikväll. Det skulle vara trevligt. Ganska tråkigt att sitta själv, även om det kan vara skönt ibland. Men ikväll känner jag för att ha lite sällskap :)

Trots allt som hänt de senaste månaderna så ser jag ljuset i tunneln nu. Fast den viktigaste delen avgörs nästa fredag när jag ska på möte igen. Håller tummarna för att allt går som det ska!

Nu ska jag försöka få lite liv i lilleman :)

Trevlig fredagskväll på er alla!

Brända mandlar

Lukten av brändla mandlar är vad som gör en höst- eller julmarknad till den bästa :)

Men man behöver inte gå på marknad för att få avnjuta dessa goingar. Du kan göra dem hemma och det är faktiskt väldigt enkelt. Så här får ni receptet på hur du gör hemmagjorda brända mandlar;

Du behöver:
För en strut
- 2 dl florsocker
- 200-250 gram hel skalade mandlar (du kan köpa oskalade och koka dem en stund i vatten och sedan skala dem)
- ½ dl florsocker till att separera mandlarna från varandra

Gör så här;
1. Smält florsockret tillsammans med mandeln tills mandeln knäpper, rör hela tiden.
2. Ta av från värmen och låt stå och vila i cirka 1 minut.
3. Strö i 0.5 dl florsocker och blanda, slå upp på ett bakplåtspapper och separera nötterna från varandra.
4. Låt svalna och fyll upp i pappersstrutar.


Lycka till!