fredag 5 november 2010

Brända mandlar

Lukten av brändla mandlar är vad som gör en höst- eller julmarknad till den bästa :)

Men man behöver inte gå på marknad för att få avnjuta dessa goingar. Du kan göra dem hemma och det är faktiskt väldigt enkelt. Så här får ni receptet på hur du gör hemmagjorda brända mandlar;

Du behöver:
För en strut
- 2 dl florsocker
- 200-250 gram hel skalade mandlar (du kan köpa oskalade och koka dem en stund i vatten och sedan skala dem)
- ½ dl florsocker till att separera mandlarna från varandra

Gör så här;
1. Smält florsockret tillsammans med mandeln tills mandeln knäpper, rör hela tiden.
2. Ta av från värmen och låt stå och vila i cirka 1 minut.
3. Strö i 0.5 dl florsocker och blanda, slå upp på ett bakplåtspapper och separera nötterna från varandra.
4. Låt svalna och fyll upp i pappersstrutar.


Lycka till!

1 kommentar:

Kommentarer