onsdag 14 maj 2008

Vägskäl

Igår var jag till studievägledaren här i Gimo. Det slutade med att jag sökte två yrkesutbildningar; Hantverksprogrammet Möbel- och inredningssnickerier på Bolandskolan och även Ekonomiassistent med löneadministration på Bruksgymnasiet. Helt olika utbildningar! Så det är verkligen ett vägskäl nu, vad är det jag kommer göra resten av mitt liv? Kommer jag jobba praktiskt som snickare eller kommer jag bli en teoretisk ekonomiassistent där min vardag är att sitta framför en dator? Det är frågan.. ödet får bestämma. Lite spänning så här under sommaren när jag väntar på svar från respektive utbildning.
Anledningen till varför det blev två yrkesutbildningar är att min studievägledare tycker det är mycket bättre att läsa en yrkesutbildning än lösa ämnen eftersom man inte får ut så mycket av det. Har man bara lösa ämnen på betygspappret ser det inte så bra ut som om man har en titel på sin utbildning. Så därför sökte jag till ekonomiassistent.

Nu är det "bara" ca. 2 veckor kvar av skolan denna termin. Mycket att göra fortfarande. Har 6 prov kvar.. 4 st nästa vecka och 2 st veckan därpå. Får se hur mycket tid jag kommer få till att studera. Den jag är minst orolig för är samhällen för där har jag redan 2 VG av 3 prov så skulle det gå åt pipsvängen på detta prov är det inte hela världen. Däremot är det jobbigare med Historian, Matematiken och Naturkunskapen. Usch.. vill verkligen få detta överstökat nu!

Sitter och väntar på att Christer ska ringa. Han har opererats nu på morgonen.. Hoppas han mår bra. Man blir lite orolig när man sitter och väntar så här. Jag önskar jag kunde varit där hos honom. Han var nog lite orolig med tanke på allt som hände med hans mamma.
Jag finns här för dig gubben! Älskar dig (L)

Men nu ska jag göra mig i ordning för så fort Kevin har vaknat ska vi gå ner till affären.

ciao!
/jonna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer