lördag 26 februari 2011

Trots!


Det är inge kul när ens barn kommer in i en trotsperiod. Kevin är i sin värsta trotsperiod hittills. Hur man än gör, vad man än säger så lyssnar han inte! Jag har försökt att prata lugnt och sansat, och testat att bli arg = samma resultat. Man blir så frustrerad, speciellt med tanke på hur duktig han varit förr. I början av förra hösten var han hur go som helst, inte mycket till trots då inte, men strax innan jul började det komma och sen dess har det bara eskalerat. Nu har det gått så långt att jag drar mig för att ta med honom till stan t.ex. Bara att gå och handla har blivit en jobbig match att ta sig an. Han vill helst bara springa genom hela butiken med sin "mini"-vagn och kör på saker och människor. Ja det är minst sagt pinsamt och jag blir så arg när jag ser folks tankar i deras blickar; "Herregud, kan hon inte kontrollera sitt barn?". Nej vet ni vad, just nu kan jag inte det. Han har så jäkla mycket egen vilja så jag blir tokig eftersom det alltid betyder motsatsen till det jag önskar.

Är det någon som har ett jävulususkt bra tips på hur man ska handskas med en trotsig unge?

Ska man se det ur ett positivt perspektiv så får jag väl säga som min kära mamma skulle ha sagt; "Det är ett friskhetstecken". Ja nog allt är min son frisk, ingen tvekan om den saken. Men jag blir "sjuk" av detta.. ibland känns det som att jag kommer spricka, bildligt talat!

Hoppas bara denna period snart är över...

Kram på er alla mammor som orkar gå igenom detta med fler än ett barn. Jag beundrar er enormt! Speciellt er ensamstående.

4 kommentarer:

  1. Har Kevin slutat på dagis eller vill ni bara ha mamma, son dagar.

    SvaraRadera
  2. Som tur är går perioderna upp och ner:-)
    //Maud

    SvaraRadera
  3. Anonym: Nej Kevin har inte slutat på förskolan. Den här veckan har han varit hemma för att jag inte varit kry och för att det känns onödigt att skicka honom dit när det går magsjuka, speciellt med tanke på att jag hade möjlighet att vara hemma med honom den här veckan :)

    Maud: Ja de gör väl det? :) Hoppas den här perioden går över snaaart bara.

    SvaraRadera
  4. Jag både längtar och skräms att MIN Kevin ska bli äldre... Men de där trotsperioderna längtar jag INTE till.

    SvaraRadera

Kommentarer