tisdag 8 december 2009

Slutuppgift - Svenska B

Den här slutuppgiften är inte att leka med den inte.
Jag ska dra paralleller mellan antologitexter från antiken med en bok skriven på 2000-talet. Det är jäkligt svårt att hitta en gemensam plattform för två berättelser från så olika tider. Tur att jag får ta med olikheterna dem i mellan också. Det finns bara EN antologitext som har något sånär liknande tema som i den romanen jag har läst. Det har jag redan skrivit om.. jag ska välja två antologitexter till. Så nu valde jag "Medea" bara för att det är helt raka motsatsen till min roman "Bara till låns".

I "Medea" dödar Medea sina barn för att komma åt sin man, medan i "Bara till låns" säger huvudpersonen ifrån sig kärleken pga skuld mot sin döda son. Det finns ingen likhet i dem överhuvudtaget så jag försöker binda ihop det med olikheterna... Shiiises!

Det är tillräckligt svårt att försöka skriva de här och bredvid mig står sängen och hånar mig för att den är obäddad. Jag är pedantisk. Jag vill släppa skolböckerna och istället bädda sängen (givetvis), städa upp i vardagsrummet där Kevin röjde igår och även boka tvättstugan för att tvätta 60-graders. Men jag måste plugga... uppgiften ska jag lämna in i morgonbitti. Sedan har jag en sjuk sambo hemma som jag gärna vill ge lite uppmärksamhet men det har jag inte heller tid till. Men om en vecka är jag klar för den här gången. Sköööönt!!

tjing
jonna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer