torsdag 29 april 2010

.

Jag har bestämt mig! Har du?

De följande två månaderna, åtta veckor framåt, ska jag lägga om mitt liv helt och hållet. Jag har försökt många, många gånger utan att lyckas. Det jag har saknat är det viktigaste av allt; motivationen!

Om knubbisarna i "Biggest Loser" på kanal5 klarar av det så kan jag också klara av det. Visst, jag kommer och kan absolut inte lägga ner lika mycket tid på träning som de gör i programmet MEN jag ska lägga in träning i min vardag, vilket jag idag nästan saknar helt och hållet.

Min dagliga motion som jag får idag ser ut ungefär så här;
- Promenad med hunden (i genomsnitt 20 minuter/gång) men hunden är under dagtid hos svärmor eftersom Anders inte kan ha med henne i jobbet och jag kan inte lämna henne hemma när jag är i skolan. Svärmor har dock haft mycket nytta av hunden och tappat 3 kilo den senaste månaden :)
- Promenad till förskolan för att hämta Kevin. Det är 1,6 km/dag fram och tillbaka. Detta gör jag varje dag.
- Ibland tar jag en promenad på eftermiddagen, men det är sällsynt.

Mer än så blir det inte idag, helt ärligt. Ibland kanske jag går ner till Kvissleby efter att jag har hämtat Kevin också men det är ingen daglig sak. Tanken är att vara träning varje dag!

Så här ska min dagliga motion se ut (till en början. Tanken är att öka på eftersom):
- Morgonpromenad med hunden på minimum 40 minuter.
- Lunchpromenad med eller utan hunde på minimum 40 minuter.
- Eftermiddag/kvällsaktivitet. Antingen promenad, cykla eller liknande. Denna är dock den svåraste att få utrymme till då Anders kommer hem så sent på kvällarna och jag kan inte lämna lägenheten efter kl.19 när lilleman har lagt sig. Däremot får man försöka röra på sig i lägenheten på något sätt. Kanske göra någon slags styrketräning i vardagsrummet framför tvn (samtidigt som man tittar på Biggest Loser kanske).
På helgerna finns det utrymme att göra andra saker som t.ex. gå och simma med ungarna eller kanske promenera uppför norra berget. Ja bara fantasin kan sätta gränser (och plånboken iofs).

Så hur ser mina matintag ut idag?
Frukost: Jag äter oftast en ganska "lagom" frukost. Antingen en skål med yoghurt och müsli eller en äggmacka. Det kan ske några mindre förändringar där.
Förmiddag: Antingen så äter jag ingenting eller så småäter jag ganska mycket. Det beror på vad jag gör och hur jag mår. Idag t.ex höll jag igång hela förmiddagen och åt ingenting förrän vid 13-tiden när jag åt lunch.
Lunch: Finns det inga rester från middagen från dagen innan så äter jag oftast lite nudlar och wok. Jag är dålig på att laga i ordning något ordentligt åt mig själv.
Eftermiddag: Äter oftast ingenting innan middagen.
Middag: Jag äter alltid middag. Dock skulle vi behöva variera lite mera.
Kväll: Oftast äter man något gott framför tvn på kvällen för att "unna" sig efter den långa dagen.

Som ni ser är det inte bra! För det första så äter jag inga mellanmål. För det andra så behöver jag lägga om mina matvanor + plocka bort en massa onyttigt som gärna slinker ner.

Så här vill jag att mitt matintag under en dag ska se ut:
Frukost: En skål med yoghurt och müsli (Ica's Gott liv - som fått bästa betyg), en fullkornsbrödmacka med en skiva kalkon på.
Förmiddag: Ett mellanmål bestående av t.ex en näve nötter. Jag älskar nötter så det borde inte vara något problem tycker jag :)
Lunch: En sallad möjligtvis.
Eftermiddag: Något friskt och lätt som håller magen lugn tills middagen är serverad.
Middag: Kanske äta en god lax-rätt med grönsallad. Försöka hålla tillbaka lite på kolhydraterna ett litet tag och även variera maten mera.

Så hur många är ni som tänker hänga på nu då?
Imorgon förmiddag så väger vi oss, mäter oss och sätter fart på fläsket! Om åtta veckor får vi förhoppningsvis titta på oss själva med en stolt blick i spegeln istället för en kritisk :)

KOM IGEN NU SÅ KÖÖÖÖR VI!

2 kommentarer:

  1. Det kommer du klara vännen :) Saknar dig!

    Kramar!

    /Jonas

    SvaraRadera
  2. Tack gubben! Vad gullig du är :) Saknar dig med. Kom hit snart. kramar!

    SvaraRadera

Kommentarer