tisdag 1 september 2009

Hemmalagade Friscoburgare

Det är en hit här hemma med hemmalagade Friscoburgare,
dessutom mycket billigare än att köpa dem från Max. Det är inte ett dugg svårt att göra hamburgare hemma och man kan passa på att göra dem lite mer fettsnåla när man ändå håller på.



Friscoburgare
Ingredienser per person
1 st hamburgare (välj själv storlek på den, 90 gr brukar vara lagom storlek för bröden)
1 st Friscobröd (kan köpas i de flesta välsorterade matbutikerna. Brödet kommer från Max)
2-3 skivor bacon
1 skiva cheddarost
skivad tomat
skivad rödlök
senap
ketchup
dressing
salladsblad

Gör så här
Börja med att steka baconen i en stekpanna på medeltemperatur. När de är färdigstekta kan du lägga dem på lite hushållspapper för att lite av fettet ska rinna av. Sedan steker du på hamburgaren, tänk på att se efter att den är färdig innan du lägger på ostskivan på den. Friscobröden kan du värma någon minut på 200 grader i ugnen så blir de lite krispiga och extra goda.
Lägg sedan en klick dressing på botten delen av brödet och en liten klick på det övre och bred ut det om du vill. Sedan lägger du först salladsbladen på botten delen, sedan tomatskivorna och rödlöken. Efter detta är det dags för hamburgaren (du glömde väl inte att lägga på osten när den fortfarande var i stekpannan?) och baconskivorna. Du kan för all del dela på baconen i mindre bitar så blir det lättare att äta hamburgaren sen.
På med önskan mängd senap och ketchup och på med den övre delen av hamburgebrödet. Vips! Så har du gjort dig din egna Friscoburgare.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer