fredag 11 september 2009

Män som hatar kvinnor


Vilken underbar film, eller underbar och underbar. En hemsk film var det så klart men mycket mycket bra gjord. Jag älskar när jag blir så glatt överraskad av svenska filmer, det händer nämligen alldeles för sällan. Det var riktigt roligt att se Mikael Nyqvist, Peter Haber och de andra toppskådespelarna i en unik sammankomst i denna otroligt bra film.

Det var riktigt roligt också att se en film, uppbyggd på detta sätt nu när man precis läst om antikens litteraturhistoria, med sådana som Homeros tillexempel. Detta var en film typiskt gjord i Homeros stil. Det här med att kastas direkt in i händelsernas centrum och sedan i och med berättelsens gång få reda på hur allt hänger ihop från början. Sedan är det även väldigt typiskt Homeros att ha två huvudberättelser parallellt med varandra till en början och sedan växa ihop. I just denna film är det så klart när man på ena sidan får följa Mikael och på andra sidan Lisbeth fram tills att de stöter ihop varandra och deras historier växer ihop.

Nej det här har varit en mycket rolig filmupplevelse under kvällen. Nu längtar jag i säng så ska ta och göra mig i ordning för den. Hade tänkt en tidig morgonpromenad imorgon men det vart mycket senare nu ikväll än vad jag hade tänkt mig så jag tar nog vilodag imorgon trots allt.

Väl mött imorgon lördag!

tjing tjing
jonna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer