onsdag 30 september 2009

Ett nytt projekt

Jag håller på med ett nytt projekt, nämligen en fotobok om Kevins två första år. Jag vart väldigt nöjd med min första fotobok som jag fick gratis från fuji (gratis smakar alltid bättre, right?) hehe. Men hur som helst... det är ett projekt som tar lite tid, men det är samtidigt väldigt roligt då jag får sitta och titta tillbaka på alla fotografier på Kevin som man tagit under åren. Tiden har gått fort... alldeles för fort kan tyckas. Jag önskar att han fortfarande var en liten bebis (ibland), det var en sån mysig tid :)


Två av de personer som betyder mest för mig.

Hittade bland annat detta kort på Emma och Kevin. Här är lille skrutten endast 2 veckor gammal. Han ser väldigt stor ut och det är för att han var väldigt stor.

Man blir såå bebissugen igen ;) Men jag får inte prata om det så högt här hemma.. Anders blir tokig på mig. Direkt när jag ser en bebis, håller i en bebis eller kollar på kort på Kevin så börjar jag tjata om bebisar. Han är minst sagt trött på mitt tjat :-P hehe

Vem vet vad som händer i framtiden. Kanske blir det inga fler barn.. eller kanske ett till...

Nu ska jag iaf strax göra mig i ordning för sängen, krypa ner och bara ta det lugnt en stund. Ska nog läsa några sidor i min bok också, den är såå bra. Älskar Marian Keyes!!

godnatt
jonna

Presenter!!



Idag efter skolan hade jag lite ärenden på stan, bland annat skulle jag hitta ett par presenter till Jennifer och det gjorde jag :) Hon kommer nog bli mycket mycket nöjd (får vi hoppas iaf).
Sedan blev jag "tvungen" att ge mig själv något också... köpte nämligen nya handdukar till badrummet från Hemtex av märket Blue Heaven. Älskar det märket! De är så sköna, härliga handdukar. Jag köpte två & två av varje då jag skiljer på min och Anders mot barnens. Det är lättast så för då vet alla vems handduk som är vems, kan bli lätt fel trots att vi har våra egna handduksringar. Hur som haver.. köpte även en tjockare jacka till Kevin då det är för tidigt för vinterjacka och för sent för sommarjackan. Hittade en jättebra jacka på H&M som är lagom tjock och lite längre, vilket jag tycker är jättebra.

Men nu alldeles strax kommer skrutten hem så nu blir det ingen dator på ett par timmar. Vi ska äta mumsig spagetti och köttfärssås idag, precis vad jag är sugen på :)

Imorgon ska jag få höra mer om mitt arbetsprov som min lärare tittat på... Sedan ska anmälan skickas in. Jag kommer vara sååå nervös innan jag får beslutet :/ Men jag måste försöka, annars kommer jag ångra mig resten av mitt liv, det vet jag.

Ciao!
jonna

Morrn morrn!

kevin när han var ungefär en vecka gammal.
Herregud vad tiden går fort!


Idag är man uppe med tuppen :) Det är mest för att kunna vakna i lugn och ro, sitta en stund framför datorn och så innan det är dags att börja dagen. För när alla vält vaknat här hemma är det fullt ös på en gång.

Idag är det svenska på schemat. Men endast ett pass som tur är, känner att det är nog max vad jag orkar med faktiskt. Jag har fortfarande feber och halsen är väldigt jobbig :( Men det bir nog bättre snart (det måste det bli).

Imorgon efter skolan ska jag till Mickan på Mary Kay - party. Det var ett tag sen jag var på det så det ska bli roligt. Ska se efter om min foundation fortfarande säljs för då kanske man slår till på en sådan ;)

Längtar till på söndag också.. då blir det mys!

Nu ska jag äta lite frukost och sedan väcka min lilla skrutt.





jonna

tisdag 29 september 2009

Vägskäl

En väg stäcker ut sig framför mig. Den är inte bredare än två meter och belagd med stora grova stenar. Det knastrar under mina skor när jag sakta går fram på den. Runt omkring mig ligger det en tät dimma, det enda jag kan se är de gräsbetäckta sidorna av vägen och endast några meter framför mig. Det enda som finns är vägen, alla mina tankar finns där och det enda jag undrar är var den för mig. Var är jag på väg? Enda riktningen som finns är att följa vägen framåt. En bit framför mig kan jag urskilja en vägkorsning, vägen svänger lite åt höger och lite åt vänster. I mitten av vägen står en trästolpe med två pilar åt varsitt håll. Det står ingenting på dem men jag vet vad de betyder. Det jag inte vet är vad som sker när jag valt en av dessa vägar, var för de mig? Vad finns längre bort på vägen?

Det är fortfarande en enda stor dimma runt omkring mig, kommer den någonsin klarna?


Det är inte alltid lätt att välja en riktning....

jonna

En svensk tv-profil är borta



Ulf Larsson är död. Det slog emot mig när jag öppnade Aftonbladets sida alldeles nyss. Ulf Larsson som vi alla har ett minne av, den Uffe som alltid stod där och ledde Söndagsöppet, det är vad man är uppväxt med.
Alla har vi minnen av Uffe i tv-rutan och det kommer aldrig försvinna.

Han är en tv-profil vi aldrig kommer glömma.
Vila i frid Uffe.

måndag 28 september 2009

Sjuk igen.



Nu är det vardag igen och jag sitter hemma själv i lägenheten med feber :( Vaknade igår med feber, mådde ganska bra igår trots det men imorse när jag vaknade var det värre så klart. Nu när man verkligen inte har tid till att vara sjuk :/
Skulle varit i skolan och skrivit engelskaprov idag, men eftersom man lägger upp det själv så bestämde jag mig för att skjuta på det en vecka. Imorgon måste jag ändå till skolan för då är det historia så jag samlar mina krafter tills dess och spenderar istället den här dagen till att vara hemma och plugga.

Gårdagen var mysig. Vi åkte upp ganska tidigt på norra, lekte i lekparken och grillade korv. Det är så uppfriskande att göra sånna saker och sen smakar korven sååå mycket bättre när den är grillad över öppen eld :) Sen åkte vi hem, tog det lugnt ett par timmar. Sedan middag och ut igen. Tyvärr har jag inga bilder att bjuda på från norra då kameran låg kvar i väskan under hela vistelsen, vi hade inte riktigt tid :P

Nu ska jag slå in lite presenter till den blivande 11-åringen :) Hon blir nog mycket nöjd över sina presenter som vi köpte i lördags när vi var på Birsta.

Åh måste ju så klart berätta att jag är jätteglad för om 3 veckor kommer Emma & Rasmus hit och hälsar på!!! Det ska bli sååå roligt. Gu' vad jag saknar mina vänner där hemma. Blir förhoppningsvis en Gimo-resa snart och då hoppas jag att jag får vara frisk så jag hinner träffa alla (och inte som sist när jag vart sjuk).

Men nu presenterna och sedan lite historia-plugg och lunch.





jonna

lördag 26 september 2009

One...

... more day has past.


Idag har vi varit till Birsta bland annat. Svängde även förbi fyndlagret på vägen hem och jag hittade en ny kärlek där ;) En ny lampa... Jag visste inte om jag skulle våga gå ut med den till bilen där Anders väntade. Han tycker nämligen att jag har alldeles för många lampor + att han inte tycker om lampor. Men det gick bra, till och med så bra att när vi kom hem fixade han ett väggfäste till min lampa så nu har den fått sin plats vid soffan. Just nu är den retro-brun men jag ska spraymåla den vit senare. Känns dock som att den får vara brun nu under hösten, passar bra ihop med årstiden så att säga.

Det känns prottligt i vardagsrummet så det kommer nog bli lite omstyling där snart. Funderar på att flytta stringhyllan till köket och istället sätta upp.. kanske en till tavla där? Sedan ska jätteblomman i fönstret inte stå där överhuvudtaget, den råkade hamna där när jag fixade i sovrummet. Den ska upp på vinden så länge. Gitarren ska också plockas ner för där ska en hangman sättas upp i sinom tid (läs: när min sambo får tummen ur). Lp-skivorna vet jag inte riktigt om jag ska ha kvar eller inte, har inte bestämt mig ännu.

Just nu vill jag helst av allt tapetsera våran plain stripes på tv-väggen och sedan tapetsera/måla resten av vardagsrummet vitt!! Helst igår skulle det varit gjort... Men men.. man kan inte få allt på en gång. Den som väntar på någonting gott.. blir aldrig fet som Anders brukar säga ;)


Avslutar inlägget men en bild på skrutten.

Imorgon blir det upp i tid för då ska vi upp på norra berget och grilla korv :) mysigt ska det bli! Perfekt är det med deras lekpark precis bredvid grillarna, så kan ungarna leka medan man fixar med korven. Bilder kommer imorgon eftermiddag/kväll.

tjotjim!
jonna

fredag 25 september 2009

Lång dag



Har hunnit med ganska mycket idag, nästan allt på listan faktiskt. Men så känner jag mig som en gammal kutryggad, kaffesugen, proppmätt gubbe nu också. Behöver sova....

Imorgon blir det Birsta en sväng för att inhandla bland annat en bordslampa till Kevins rum som han kan ha på kvällen när han ska sova. Sedan ska vi titta efter födelsedagspresenter till Jennifer osv.


Nu ikväll har vi försökt få Kevin att somna utan ena sidan på spjälsängen. Han har alltså kunnat kliva upp själv ur sängen och det har han även gjort. Si så där ungefär 30 gånger. Anders tröttnade tillsist och satte tillbaka sidan, då var Kevins sovtid överskriden med två timmar så för hans egna bästa fick det bli så. Vi får försöka igen en annan kväll, men det går nog bra efter ett tag :)

En kille som är väldigt nöjd över sin säng :)

Nu är jag helt slut så strax ska jag också krypa ner under täcket. Sköööönt!
go'kväll
jonna

torsdag 24 september 2009

Lilla Knärten

Ikväll har lilla Knärten badat och det är något han verkligen älskar! Nu ligger han och sover sött i sin säng, med lite musik på i bakgrunden, då mår han gott. Jag älskar min lilla knärt mer än kärleken den själv.



Svenskalektionen idag var en lång och halvdåsig tid. Vi hann inte med det som stod på planeringen eftersom det var folk som skulle redovisa (det vi gjorde igår) och det drog ut på tiden. Efteråt fick jag dock respons på mitt arbetsprov jag ska skicka in. Har nu skrivit om det lite och nu hoppas jag på att det blivit bättre :) Är så tacksam att min lärare ställer upp och hjälper med mig detta. När det gäller sånna här saker behöver man verkligen ett par ögon utifrån som ser saker på andra sätt.

Annars idag på eftermiddagen har vi inte hunnit med så mycket. Vi var ute och sparkade lite boll på gräsmattan. Den ena är tokigare än den andra i den här familjen så skratta får man verkligen göra. Ett skratt förlänger livet, brukar det ju heta. Ja då kommer jag bli väldigt gammal i sånna fall, hehe.

Nu ska jag plocka ur linserna, bre' mig en macka och sedan krypa upp i soffan en stund. Imorgon har jag inte lektioner så det blir att vara hemma och plugga, skönt! Sedan är det helg, wiihooo! Då ska jag njuta av lite tid med min älskade familj, det behöver jag nu.

I helgen ska jag göra inbjudningskort till Jennifers 11-årskalas. Det var längesen man gjorde något sådant så det ska bli roligt. Hon funderar på om hon ska ha maskerad, skoj! Funderar lite på hur inbjudningskorten ska se ut, men jag har lite idéer ;)

Nu soffan!!

jonna

Tävling

Detta måste ni bara vara med på:



Tävla om att vinna tre stycken sånna här snygga krukgubbar.
Jag älskar dem!!

Tävlar gör ni här hos Living like Linda.

Lycka till!!

onsdag 23 september 2009

Muntlig redovisning

Det är så roligt med muntliga uppgifter :) Idag hade jag muntlig redovisning om Jane Austen, det gick bra. Det kändes nervöst och flammsigt när man väl satt där och pratade inför gruppen men enligt min lärare så gick det väldigt bra. Tackar tackar. Imorgon ska hon ge respons på min arbetsprov som jag ska skicka in med ansökan till skrivarkursen. Är lite nervös inför vad hon ska säga då hon ger ganska hård kritik, men samtidigt är det så klart bra om hon gör det, så får man en chans att bättre på det om det behövs.

Imorgon ska jag även få reda på hur det gick på matematikprovet, förhoppningvis iaf, om de har hunnit rätta det. Så det är en spännande dag imorgon som jag verkligen ser fram emot.

I övrigt idag så har det självklart handlat om studier. Har äntligen blivit klar med uppgiften om medeltiden i Svenskan. Nu väntar bara två stora uppgifter i Historian som ska skickas in på fredag. Så än är det ingen lugn och ro. Det är verkligen mycket högre tempo här än i Gimo eller Uppsala... puuh!

Nu är det dock kväll och nu ska det njutas av lite lugn och ro :)

jonna

tisdag 22 september 2009

Be my baby

Lilleman har fått en ny pyjamas idag och han var väldigt nöjd med den. Han brukar vanligtvis bara sova i blöja och kalsonger men nu när det börjar gå mot kallare tider kan det vara skönt att ha en pyjamas att mysa i.

Min dag har bara bestått av studier, som vanligt numera. Känner inte att jag hinner med något annat överhuvudtaget. Men på söndag ska jag totalt koppla bort allt vad skola heter och ha en riktigt mysig familjedag. Då ska vi åka upp på norra berget och grilla korv :) Hoppas vi får med oss lite trevligt sällskap också, då blir det extra roligt.

Idag när jag satt på en bänk i stan och inte riktigt kunde bestämma mig var jag skulle gå därnäst så kom det fram en tjej till mig och frågade om hon fick ställa några frågor. Självklart ställer man upp, det är ju roligt sånt där :) Hon pluggade till socionom (om jag minns rätt) och hon hade i uppgift att studera människor på stan, gissa sig till deras ålder och yrke bland annat och sedan gå fram och ställa dessa frågor till personerna. Hon gissade att jag var 29 år och student. Ja ett rätt iaf, hehe. Men att jag ser så "gammal" ut trodde jag dock inte. Men hon erkände att hon hade haft fel varje gång så hon insåg att hon inte var så bra på det där med att gissa :) Hur som haver, satt vi där på bänken och pratade en stund och det är verkligen roligt när man får kontakt på det där sättet med folk som man i annat fall aldrig skulle prata med. Så det förgyllde min eftermiddag på stan :)

Finns tyvärr inte så mycket annat att säga idag då min dag inte varit mer händelserik mer än detta ovan. Så jag får önska er en trevlig kväll så hörs vi av imorgon istället ;)

jonna

måndag 21 september 2009

Äntligen kväll

Äntligen har jag stoppat undan böckerna för idag och har nu tagit kväll. Det har varit en stressig dag men jag har hunnit med mycket i pluggandet, vilket är skönt då det står mycket på "att-göra-listan" denna vecka.

Imorgon blir det en tidig lektion i Historia med genomgång, sedan är det bara att sätta sig på bussen hem och fortsätta plugga. På onsdag var det tänkt att vi skulle till sjukhuset med Kevin, men våran tid har blivit framflyttad till 7e oktober så då blir det svenska-lektion för mig istället med muntlig redovisning i en tvärgruppsredovisning. Jag har börjat tycka att det är riktigt roligt med muntliga uppgifter, vilket känns riktigt bra då jag alltid har varit sjukt nervös inför sådana tidigare. Det märks att man växt på sig som människa de senaste två åren sedan Kevin kom till världen. Att en sådan liten människa kan förändra så mycket i ens liv är helt otroligt.

Nu ska jag slänga mig på soffan och njuta av en lugn kväll, underbart!

Hoppas alla haft en bra måndag.

Gu' vad jag älskar vardagen :D

jonna

söndag 20 september 2009

Jag kunde...

... inte sagt det bättre själv!

Ta ett djupt andetag

Idag på vägen hem från Tönnebro så kunde det hänt en mycket obehaglig olycka. Vi blev nästan inprejade i vajerräcket men som tur var rök bara ena backspegeln. Han som körde den andra bilen påstod att han inte såg oss, men hade han kollat i backspegeln hade han gjort det. Hur som helst, vi är oskadda och det är huvudsaken. Men skärrad blir man så klart. Det kunde ju ha gått mycket illa.

omplåstrad bil :(

Nu är vi äntligen hemma igen och skrutten vilar en stund. Sedan blir det middag och mys resten av kvällen. Har saknat min lilla älskling så mycket!!


Är så trött på en jäkla massa slarv! Varje gång som Kevin varit hos Christer så saknas det kläder, leksaker och annat hela tiden. Jag som är noggrann med alla saker tycker det här är jäkligt irriterande. Jag orkar inte med det här längre.

Och när jag ändå lättar på hjärtat kan jag även berätta att jag är så jävla less på skitsnack. Speciellt när det är obefogat. Väx upp barnunge!!

jonna

Gäsp!!

Åh vad trött jag är... Kom inte i säng förrän ett i natt och om 1½ timme ska vi sitta i bilen för att åka ner till Tönnebro och hämta min lilla älskling.

Gårdagen var mycket trevlig. Vi åt middag på Victoria, (mycket god mat), sedan åkte vi upp en snabbis på norra berget innan vi drog till bion. Så vad ska man säga om filmen... den saknade en egen sammanhängande historia, det är mer en "mellanhistoria". Man måste se den för att förstå det stora hela (och trean som kommer) men samtidigt önskar man att man skulle slippa. Jag tycker att filmen kunde varit bättre.

Nästa gång får det bli något "romantiskt dravvel" som min älskling kallar det :) Men det får han leva med. Men det dröjer innan det blir bio igen, men nu har man haft barnfri helg, nu vill jag ha tillbaka mitt barn. Så nu ska jag göra mig i ordning, äta frukost, få liv i de tre andra här hemma sedan åka och hämta skrutten :D

ciao!
jonna

lördag 19 september 2009

Tävling!


Jag är med och tävlar om denna fina hos Fru Sätterlund.
Vill du också tävla?
Klicka här!
Lycka till :)

fredag 18 september 2009

Har ni sett något så sött?

Det är Kevin och hans nyfunna vän Camilla :)
De vet verkligen hur de ska få ens hjärta att smälta.

Mamma älskar dig gubben.
Jag längtar till på söndag när du får komma hem igen!!

go'natt
jonna

Jag älskar dig...


... och saknar dig!


Klockan är inte mycket men vi har hunnit handlat, jag har duschat och ätit frukost, nu är det dags att plocka fram skolböckerna. Det som väntar idag är historia, matematik och svenska. Skoj va? hehe. Borde försöka hinna med lite engelska också eftersom jag funderar på att skriva prov i det nästa vecka. Har ingen aning om hur det kommer te sig, men det visar sig.

För övrigt idag så väntar en lugn och mysig kväll tillsammans med min älskade Anders. Jag vill verkligen hitta på filmen "Stolthet och fördom" men har ingen aning om hur jag ska få tag på den. Är det möjligtvis någon som har den i sina ägor? Jag håller nämligen på att läsa om Jane Austin, hon som skrev den, en riktigt härlig författare är vad hon är. Levde på början av 1800-talet men det kan man inte tro med tanke på hennes texter. Hon är rappkäftig, ironisk och ibland lite elak när hon skriver så man blir förbryllad när man får veta hur hennes liv såg ut.

Men hur som haver... Måste sätta fart nu.


jonna

torsdag 17 september 2009

Hemma igen..

.. efter ett par timmar i bilen.


Jag är otroligt trött så det blir ingen sen kväll idag. Imorgon väntar det mycket studier men på lördag ska jag slöööa hela dagen enda fram till kvällen när vi ska iväg med sizz och Henrik.

Resan ner till Tb gick bra, Kevin var glad och vi sjöng "i ett hus" och "imse vimse spindel" ett par gånger :) Han vart glad när vi kom fram och han fick träffa Christer. Det känns bra att det är så, att det går så smärtfritt att lämna. Däremot är det värre för en annan när vi åker åt andra hållet.. jag saknar honom innan vi ens kommit ut på E4an igen :( Det är hemskt. Men man får inte vara självisk. Jag gör allt för min älskling och innebär det att vara ifrån honom ett par dagar i månaden får jag ta det. För mig är det viktigt att han får en chans att träffa Christer så mycket det bara går.

Nu ska jag ta ur linserna, borsta tänderna och sedan krypa ner på soffan. Minns inte sist jag slöade på soffan en vardagskväll?

natti!
jonna

Skönt att det bara är ett år kvar..

.. innan det är dags för val.

Med beslut som dessa kommer det inte vara några problem för socialdemokraterna att återta tronen. Nu vet jag mycket väl att försäkringskassan inte styrs direkt av regeringen, men indirekt så görs den det. Dessa "nya" regler är avkomman av alliansen och försäkringskassans älskskog.

HUR KAN DE INTE GE ERSÄTTNING TILL GRAVIDA KVINNOR??
Detta är för mig en väldigt stor gåta. Jag tycker att det är en sådan självklarhet att det borde inte ens diskuteras överhuvudtaget. Det finns tusen och åter tusan fall av kvinnor, som arbetat under graviditeten, som fått svåra komplikationer pga detta. Alla graviditeter är inte "normala", alla kvinnor klarar inte lika bra av en graviditet som andra.
Om ersättning från försäkringskassan uteblir, var tror ni då att de får pengar ifrån? Socialen så klart! (Om de nu är berättigad till det när de egentligen har ett arbete men inte kan gå dit pga att de blivit sjukskrivna) Och vilka blir det dyrt för då? Jo oss alla skattebetalare så klart. Dessutom kommer den gravida kvinnan må fruktansvärt dåligt pga detta och kanske bli deprimerad och när barnet väl är fött och hon (förhoppningsvis) får föräldrapenning kanske hon inte har samma bra förutsättningar att ta hand om sitt barn fullt ut pga sin svåra graviditet. Barnet växer upp under svåra familjeförhållanden och slutar med att bli kriminell. GRATTIS MODERATERNA!

Snacka om att sparka på dem som ligger, de svaga..
Jag förstår att de som sitter i regeringen inte anser att detta är ett problem, de har 3 gånger så mycket i lön än vad en medelsvensson har. De klarar sig säkert alldeles ypperligt ändå. Dessutom så är det inte direkt påfrestande att åka skattebetald taxi till jobbet, sitta och lyssna på politik ett par timmar och sedan åka hem i skattebetald taxi som gravid heller (jag vet att de gör mer än så, men de står inte framför en maskin på en fabrik i åtta timmar). Det skadar inte dem överhuvudtaget, utan det är vi dödliga, vanliga, som får ta skiten med dessa nya regler. Det börjar mer och mer lika ett feodalsamhälle. Vi är tillbaka på medeltiden. De är vi "bönder" som ska lyfta upp hela samhället på våra axlar men inte få något för mödan. Vi blir snart livegna, vi blir fångar i våra egna liv.

Nej tänk på oss längst ner för det är som sagt vi som bär upp Sverige. Det är vi som borde ha lönerna på 60'000-100'000 i månaden inte du statsministern.

onsdag 16 september 2009

En lång dag...

... hos familjen Holmgren - Bergqvist



Men nu är den snart slut.. skönt! Vill helst av allt ta täcke och kudde, krypa ner på soffan och slå på tv'n en stund. Men det går inte sörrni.. måste packa Kevins väska, packa in allt i bilen, räkna matematik (hur nu det ska gå men detta trötta sinne) och sedan behöver det diskas :/ Men disken får tusan någon annan göra :P

På svenskan idag så blev vi indelade i grupper, jag hamnade med Sabrina och Sara. Det var riktigt roligt. Det blir så mycket roligare när man arbetar tillsammans än enskilt. Efter svenskan åkte jag och Sabrina ner på stan, mötte upp Anders och käkade lite lunch. Sen strosade vi runt en stund i butiker innan jag gick till bussen och Sabrina hem. Trevlig tjej det där :) Alltid roligt att lära känna nya människor.

När jag kom hem hann jag i princip läsa lite svenska sedan fick jag gå ner och hämta Kevin. Sedan han kom hem har det varit bus, lek och stoj tills han gick och la sig för en liten stund sedan. Så nu är man som sagt trött, men det har varit en rolig dag.

Imorgon väntar matematikprov, svenska och sedan bär det av till Tönnebro. Är man trött idag kommer morgondagen vara tio gånger värre :/

Men nu borde jag sätta igång med sista rycket så jag kommer i säng någon gång.

Go'natt!
jonna

En snabbis


Ett litet snabbt inlägg med ett halvt kort på världens finaste (som är nyklippt och väldigt svår att ta kort på numera då han inte kan sitta still i mer än en sekund), återkommer senare idag efter att denna lilla skrutt har krypit ner under täcket :)

jonna

tisdag 15 september 2009

Helgplaner och..

... seminarium!


Seminariumet i Historia gick bra idag. Kände mig inte speciellt förberedd men jag var dock ändå en av dem som pratade mest. Måste ju visa att man kan ;) hehe

Efter skolan bar det av hem igen. Nu har jag precis stoppat i mig lite tonfisksallad till lunch så nu är energin påfylld inför lite studier. På schemat står engelska, historia och svenska.

På torsdag åker Kevin till Christer och blir kvar där till på söndag. Tanken var att han skulle dit första helgen i oktober men det funkade inte så bra med skjuts för Christer så vi fick flytta fram det hela istället. Därmed så är vi inte barnfria på våran 1-årsdag så den ska istället firas nu i helgen. På fredag kväll är det bara jag och Anders, då ska vi mysa och bara ta det lugnt tillsammans och på lördag kommer Jessica och Henrik hit. Då först ska vi ut och käka på restaurang (vi har inte bestämt vilken ännu men det lutar väl mot antingen Stekhuset, Victoria eller Brandstation) sedan bokade vi biobiljetter i söndags för att se "Flickan som lekte med elden". Det ser vi fram emot, ska bli riktigt kul att se den, för är den ens hälften så bra som "Män som hatar kvinnor" så är den bra ;)

Nu måste jag sätta igång med studierna om jag ska hinna med något idag. Om 3 timmar är det dags att hämta skrutten :)

jonna

måndag 14 september 2009

Jobbigt ibland..

.. kan det vara.

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig idag, det blir ingen "dagens projekt" då jag helt enkelt inte hunnit med. Projektet är klart (det vart det redan igår) men jag hinner inte lägga upp det, så ni får helt enkelt vänta till imorgon. Men den som väntar på någonting gott... ;) hehe

Har dock hunnit med en massa annat idag; tvättat upp allt, pluggat, diskat, lagat mat, rastat hunden ett antal gånger, klippt Kevin, badat Kevin, myst med Kevin i soffan, bäddat sängen och vikt tvätt och städat badrummet. Jag är ganska trött nu känner jag.

Imorgon är det seminarie på historalektionen igen, det ska bli roligt :) Börjar 8.20 men slutar tidigt så ska nog åka direkt hem imorgon efter lektionen och sätta mig och plugga engelska. Sedan funderar jag på om jag ska simma imorgon eftermiddag/kväll då det är vuxenkväll på simhallen, känns som det skulle vara riktigt härligt. Är dock orolig för att den månliga veckan är på ingång och då blir det inget av det där med att simma tyvärr. Men imorgon bitti väntar min härliga morgonpromenad :) Jag ska ner de här sista kilona!! Jag ska ner till 52 kg igen!! Skam den som ger sig!!

Nu ska jag krypa ner under täcket med världens finaste man.

jonna

Back on track!


Äntligen ny vecka, kan tyckas? Nja.. den måste komma förr eller senare så lika bra nu. Har varit ut på min morgonpromenad. Fick se en underbar soluppgång men ingen kamera eller mobil med för att fånga tillfället, synd. Jag har lagrat det i huvudet istället. Om jag mot någon förmodan skulle bli grym på att måla oljemålningar i framtiden ska jag plocka fram den bilden och måla en tavla av den (jag looovar).

Så inför dagen väntar följande: Boka tvättid, plugga, förhoppningvis tvätta, plugga, förhoppningsvis hänga tvätt och tvätta lite till, plugga, förhoppningsvis hänga igen och tvätta ännu lite till, plugga, plugga, plugga och sen förhoppningsvis hänga det sista och plocka upp all torr tvätt, plugga och sedan förhoppningsvis hämta upp den sista tvätten.

Annars kommer dagen se ut så här; plugga, plugga, plugga, plugga, plugga, plugga och plugga.

Jag vet faktiskt inte vilken jag föredrar. Men jag vet iaf att jag har en massa plugg att klara av idag. Ska göra klart inlämningsuppgiften i Historia, plugga matematik för på torsdag väntar prov. Sedan måste jag plugga engelska för det provet tänkte jag skriva nästa måndag eller torsdag. Blir så stressad under "prov-perioder", det är alltid en massa massa prov på en gång. Men snart är det över, "bara" två prov kvar. Gillar det faktum att vi inte har några prov i historia, utan bara inlämningsuppgifter och seminarier :) vilket är roligt.

ps. ikväll/senare idag tänkte jag lägga upp ett "dagens projekt" ;)

Nej nu måste jag börja väcka familjen här.


jonna

söndag 13 september 2009

Saknar!

Igår kväll var ingen bra dag, eller den dåliga dagen är fortfarande inte slut. Har sovit så dåligt i natt, det är så mycket tankar i mitt huvud. Sover inte bättre av att sova själv heller.. Anders somnade på soffan och jag vill inte väcka honom. Jag önskar bara att han kunde vakna och krypa ner bakom mig och lägga sin arm runt mig :'(

Redan vid nio kröp jag ner under täcket igår. Somnade direkt då för jag kände mig helt slut. Som sagt, ingen bra dag. Eller dagen igår var bra, det var kvällen som var sämre.. Jag vill kunna uttrycka mina tankar och känslor utan att bli nedtryckt eller bortvinkad. Mina tankar och känslor är viktiga för mig och man tycker att personer i sin omgivning borde bry sig om det tillräckligt för att lyssna iaf. Sen behöver man inte alltid tycka eller känna lika.

Skitsamma nu. Idag känner jag att jag kommer vara less på allt och alla.. borde inte kliva upp egentligen men kan inte sova längre (konstigt när man somnade vid nio, dah!).

Saknar er där hemma nu... mer än vanligt. Hade jag kunnat hade jag åkt hem idag för idag känner jag för det.. en gimo/uppsala/hemma-dag. Men men.. inte så mycket att göra åt.

jonna

lördag 12 september 2009

En stund med glädje är...

... en stund med dig.

Det var mycket folk uppe på norra idag, men Kevin lekte och vi fikade lite innan vi åkte hem och åt lunch. Nu sover skrutten och när han har vaknat ska vi åka iväg till Ylva & P.A i Sörberget för att lämna lite barnkläder och hälsa på :) Har inte varit dit sedan julafton, det var ett tag sen så nu är det verkligen dags för det.

Efter det ska vi hem och äta middag. Sedan blir det bara mys i soffan resten av kvällen. Jag borde egentligen sätta mig och plugga lite men jag vill ha lite mys med familjen känner jag, behöver det nu.

Sen när det lugnat ner sig lite i skolan så tänkte jag ta en HEL mamma- & son - dag. Det är tyvärr inte mycket tid över till det, inte så mycket som jag önskar att det var iaf. Men känner att jag behöver en sådan dag med min plutt nu.. det var ett tag sen vi hade det. För det finns ingen jag älskar så mycket som honom, mitt lilla allt.

Nu ska jag sätta mig och dega en stund innan Kevin vaknar och det är dags att packa in oss i bilen igen.

ciao!
jonna

fredag 11 september 2009

Män som hatar kvinnor


Vilken underbar film, eller underbar och underbar. En hemsk film var det så klart men mycket mycket bra gjord. Jag älskar när jag blir så glatt överraskad av svenska filmer, det händer nämligen alldeles för sällan. Det var riktigt roligt att se Mikael Nyqvist, Peter Haber och de andra toppskådespelarna i en unik sammankomst i denna otroligt bra film.

Det var riktigt roligt också att se en film, uppbyggd på detta sätt nu när man precis läst om antikens litteraturhistoria, med sådana som Homeros tillexempel. Detta var en film typiskt gjord i Homeros stil. Det här med att kastas direkt in i händelsernas centrum och sedan i och med berättelsens gång få reda på hur allt hänger ihop från början. Sedan är det även väldigt typiskt Homeros att ha två huvudberättelser parallellt med varandra till en början och sedan växa ihop. I just denna film är det så klart när man på ena sidan får följa Mikael och på andra sidan Lisbeth fram tills att de stöter ihop varandra och deras historier växer ihop.

Nej det här har varit en mycket rolig filmupplevelse under kvällen. Nu längtar jag i säng så ska ta och göra mig i ordning för den. Hade tänkt en tidig morgonpromenad imorgon men det vart mycket senare nu ikväll än vad jag hade tänkt mig så jag tar nog vilodag imorgon trots allt.

Väl mött imorgon lördag!

tjing tjing
jonna

Äntligen fredag!


Inte för att det blir mycket till lugn och ro den här helgen då jag har jättemycket att göra i skolan.. men det är ändå skönt för egentligen finns det inga måsten.

Vi har precis kommit hem efter att ha tagit en promenad ner till förskolan med hundarna och hämtat Kevin. Sedan fick de busa av sig lite på gräsmattan, åh herregud vad de där två kan busa med varandra. Kevin tyckte det var jätteroligt och stod och gapskrattade åt hundarna när de jagade varandra :)

Nu ska vi alldeles strax börja med middagen. När Kevin sen har somnat ska vi ta en lugn kväll framför tvn och titta på "Män som hatar kvinnor", finally!! Har inte sett den ännu.. jag må då vara den sista i Sverige tror jag :-P Matilda, du vart som sagt inte sist ;)

Imorgon har vi ingenting planerat. Sååå skönt! Det är precis vad vi behöver, en lugn helg. Jag måste dock plugga men utöver detta har vi ingenting bestämt. Jag ska nog upp och ta en morgonpromenad imorgon igen, imorse blev det ingen för jag var sååå trött. Trodde jag inte skulle orka kliva ur sängen ärligt talat. Men imorgon har man förhoppningsvis sugit åt sig lite energi igen :) Btw så har mina morgonpromenader redan visat resultat, - 1,2 kg. Inte mycket att skryta med kanske men för mig ger det motivation, vilket är precis vad jag behöver.

Hoppas alla har en trevlig fredagskväll :)

Glöm inte att imorgon kväll kl.18 är det Lipstick Jungle :) Det får man inte missa!


jonna

torsdag 10 september 2009

Familylife!


Provet i SvB gick väl hyffsat. Det var inte så många frågor men minst två frågor var på något som jag inte ens visste om att det stod om i böckerna. Så kände mig lite halvt bortkommen där.. Men nu är det gjort och det känns skönt.

När jag kom hem så åt vi lite middag, sedan gick Anders ut med Kevin och Shira så jag skulle få plugga i lugn och ro. Så har suttit med inlämningsuppgiften i Historia.. hjälp! Har skrivit ett A4 men det är jätteknepig uppgift och jag vet inte riktigt hur jag ska få ihop det. Den ska som sagt in imorgon men nu är jag för trött för att fortsätta på det, inget blir bra ändå så jag får fortsätta imorgonbitti istället.

Nu på kvällskanten kom Mickan över så vi har suttit och pratat och ätit glass :) Imorgon ska vi vara hundvakt åt Sienna till på lördag. Mysigt med två hundar hemma. Tur är att Shira och Sienna går så bra ihop, även om Sienna nog tycker att det är jobbigt med Shira som vill busa hela tiden.

Själv ska man strax göra sig i ordning för sängen och krypa ner. Tänker ställa klockan för morgonpromenad imorgon men får se om man orkar upp. Har varit väldigt trött se senaste två dagarna, antagligen för att man inte är van. Det blir kanske bättre om man håller ut ett tag. Imorgon börjar jag inte förrän 12.10 så har inte så bråttom iväg, dessutom får jag skjuts så då behöver jag inte stressa. Måste ju även göra klart Hi-uppgiften imorgon.

Hoppas alla haft en bra dag!

jonna

Sitter i skolan...

... och har tråkigt.

Har världens längsta håltimme. Inget att göra :( Borde kila iväg och äta lite lunch men hittar ingen av dem jag känner och känner inte för att äta ensam idag. Annars kan det vara skönt med jag har spenderat så många timmar till att läsa nu så jag vill ha någon att prata med helst.

Hur som haver. Kl.14 är det prov i SvB och efter det hämtar Anders upp mig. Hela eftermiddagen går åt till att göra en stor inlämningsuppgift i Historia som ska lämnas in imorgon. Det börjar bli ganska stressigt just nu känner jag, men det är väl bara att vänja sig för så kommer det väl vara hela terminen. Nästa vecka har jag prov i matematik och helst skulle jag vilja skriva engelska provet också så att man är klar med det.. får se hur mycket man hinner med.

Känns inte som om jag kan något i svenskan. Är så dålig på det här med teoretisktlärande, är en praktisk person och lär mig bättre med praktiskt arbete. Men men, skolan är uppbyggd på det här sättet så det är bara att acceptera antar jag :P

Nej nu borde jag verkligen gå och äta något. Lättare att skriva prov om man inte är hungrig.

Återkommer ikväll.
jonna

onsdag 9 september 2009

Plugg

... och lite mys så klart!



Sitter med böckerna framför mig, försöker få in så mycket som möjligt bakom pannbenet men just nu känner jag att jag verkligen behöver komma ifrån en stund. Så nu ska jag alldeles strax gå ner i tvättstugan, hänga upp tvätten på tork sedan gå ut på en powewalk med Shira. Skönt!

Resten av kvällen blir det plugga så klart, några korta pauser med datorn innan det är dags att krypa i säng. Imorgon ska jag kliva upp 05.30 som imorse, var en ganska lagom tid. Hann äta frukost i lugnt och ro innan vi åkte iväg. Perfekt.

Måste säga att jag trivs väldigt bra i min nya frisyr. Lite ovant bara, speciellt att luggen ligger åt "fel" håll. Är van att ha den åt andra hållet. Min frisör sa att jag fick komma in när som helst och klippa om den om jag tyckte det skulle bli för jobbigt. Men det är nog bara en vanesak tror jag, jag måste ju ge det lite tid.

Nej nu tvättstugan sen pw ;)

jonna

Omplanering

...är det som gäller.

Idag på skolan fick jag veta att vi har prov i SvB imorgon, jag trodde det var nästa vecka. Så idag kommer hela eftermiddagen inkl. kvällen spenderas åt att plugga på om antiken. Så det blir ingen simning idag ändå :( Men jag tänkte ta mig en powerwalk ikväll istället... kommer ändå behöva lufta huvudet från all information en stund så det blir nog bra :)

Imorgon bitti blir det även morgonpromenad för det var otroligt skönt kan jag lova.Efter svenskan lunchade jag med Ann-Sofi, det var trevligt :) Lite roligt att hon umgicks mycket med Anders förr när de var yngre och så hamnade hon i min klass i SvB och HiA. Alltid roligt att lära känna nya människor.

Imorgon blir det en långdag i skolan. Börjar 8.20 med MaB i 2½ timme sedan 3 timmars håltimme (kommer gå åt till att plugga SvB), sedan svenskaprovet och efter det en engelskalektion. Slutar inte förrän 16.40 :/ uscha! Kommer vara helt slut imorgon.



En rolig filmsnutt med skrutten :)

Nu ska jag dyka ner i böckerna igen.
jonna

Morgonstund...

... har guld i mun.


Imorse ringde klockan 05.30, då var det upp på toaletten, sätta in linserna, klä på sig och sedan ut i morgonluften med Shira. Vi tog en powerwalk på 25 minuter. Så skönt! Luften var helt underbar och knappt en människa såg man till. En perfekt start på dagen.
När vi kom hem hällde jag upp lättfil (hallon och blåbär) i en skål med lite Kellogs Special K, mums! Nu är jag redo för en heldag.

Alldeles strax ringer Anders klocka också, då är det dags för mig att gå och plocka upp skrutten ur sängen :) Underbara lilla pojk vad jag älskar honom.

Hoppas alla får en toppen dag, det tänker jag ha :)


jonna

tisdag 8 september 2009

Biteline &

ny frisyr!

Idag har jag suttit hemma och pluggat på förmiddagen och strax innan Anders kom hem åkte jag iväg till stan för att klippa mig. Måste verkligen säga att jag har hittat min nya favoritfrisör, herregud vad roligt det var att klippa sig där. Perfekt på alla sätt och vis. Mycket trevliga, duktiga och lokalen (trots att den var liten) var mycket fin. Så nu är jag korthårig.. eller inte så där jättekort som jag har klippt mig förr i tiden, detta var lite mittimellan kan man säga. För kort för att sätta upp i toffs, men kan göra två småtoffsar på sidorna. Jag och min frisör började även smida lite planer på nästa projekt för mitt hår.. något som jag aldrig gjort tidigare, men det är alltid kul att testa på något nytt ;)

Efter frisören så gick jag ner på stan i väntan på att Anders och Kevin skulle komma in för att äta middag på Biteline. Då gick jag till Stadium och köpte Kevins nya vägg"tavla", nämligen en skateboard. Tycker det är så snyggt att ha sånna på väggen så det kanske blir en samling av dem i framtiden. När vi kom hem så ville han så klart testa att stå på den och helt otroligt nog visste han hur man skulle göra (ställe upp ena foten på och skjuta på med den andra), men det gick inge vidare och dessutom tyckte jag inte att han skulle försöka då han kunde ramla och slå sig. Men han låg på magen på den och sköt på med armarna, så kan man ju också göra :)




Har tagit en rask promenad på 20 minuter med Shira nu på kvällskanten, mycket skönt! Imorgon ska jag äntligen få komma iväg och simma. Det ska bli så härligt!

Men nu blir det mys med min Anders resten av kvällen.

jonna

För ett år sedan...

... idag, så träffades vi för första gången.

Det var en halvt kylig september morgon som jag och syrran skulle åka till Skiathos i en vecka. Efter ha checkat in och köpt vatten till flyget så bestämde vi oss för att ta en sista cigg innan planet skulle lyfta. Så vi började leta efter rökrummet, vi gick fram och tillbaka utan att hitta på det så vi bestämde oss för att vi fick klara oss ändå så vi började gå tillbaka till gaten när vi plötsligt får syn på skylten "Rökrum". Glada gick vi dit och möttes av ett trångt rökfyllt (daah!) rum med en massa människor i. Vi trängde oss fram till mitten av rummet och där stod han (+ Henke så klart) och rökte. Vi började prata lite smått om hur äckligt det var där inne innan de gick. Han var så gullig tänkte jag innan jag släppte tanken.. han kommer jag aldrig se igen.
Tillbaka till gaten och en sista "kiss" innan det var dags att gå ombord. Då stod han där igen och skulle även han gå på toaletten :)


Om inte han också skulle till Skiathos hade vi nog aldrig träffats. Om inte syrran tjatat om att åka till Skiathos (trots att hon varit där bara 2 veckor tidigare) så hade vi nog aldrig träffats. Om inte de (Anders kompisar) varit oense om vart de skulle åka så hade de aldrig åkt till Skiathos och vi hade aldrig träffats. Om inte vi på måfå hade tittat en sista gång efter en resa till Skiathos hade vi aldrig träffats. Jag är otroligt glad att alla dessa "om" finns för jag är så glad att jag har träffat Anders och att vi idag delar våran vardag.

Älskar dig Anders!!



jonna

måndag 7 september 2009

En vanlig dag...

... i familjelivet.

Idag skulle jag som sagt till skolan men då jag kom iväg senare än tänkt hemifrån så stannade jag kvar på stan och spenderade pluggtiden till att läsa min engelskabok som jag sedan ska skriva recension på. Hann även titta in på Olssons tyger och köpa ny vaxduk till köksbordet, var även iväg och bokade klipptid :) Äntligen!! Så imorgon 14.45 ryker håret mitt.. kanske.. eller så toppar jag bara :P Har faktiskt inte bestämt mig.. tror jag gör det imorgon när jag sitter där och frisören håller i saxen.

Den här utsikten hade jag när jag satt och åt lunch på stan idag. Det här får man inte se i Uppsala iaf :) Älskar norrland!!

Anders plockade upp mig på vägen hem, sedan hämtade vi Kevin och bestämde oss för att grilla idag (får passa på så länge som vädret tillåter det). Så det blev grillad pepparbiff, champinjoner, lök och tomater som serverades till en kall sallad. Mums! (Killarna åt potatisgratäng). Efter maten klädde vi på oss lite varmare och tog en promenad. Riktigt härligt var det, fast lite kyligt börjar det allt bli. Kevin fick mata grannens häst :)


Nu har plutten lagt sig för kvällen och jag måste ta och vika tvätt efter tvättstugan igår. Sedan blir det lugnt i soffan med Anders (hoppas jag på om han inte fastnar framför FarmVille) hehe.

Hoppas alla haft en trevlig dag.

jonna

Ridiculous Thoughts

En ny dag idag, en ny vecka idag... härligt :) Nya möjligheter!
Idag ska jag åka till skolan och ha matematik under lunchen sedan vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Möjligtvis åker jag ner på stan och sitter där en stund med böckerna utspridda på ett kafébord någonstans eller så åker jag hem, diskar och förbereder middagen. Ja det visar sig vad man känner för när den tiden kommer.

Jag har att göra i skolan den här veckan kan jag lova. Högt tempo nu och under nästa vecka ska det skrivas prov, förhoppningsvis hinner jag med både första matematikprovet och engelskaprovet. Skulle vara skönt att ha dem gjorda.

Imorgon är det den 8 september, en speciell dag för mig och Anders. Imorgon bitti var det nämligen precis ett år sedan vi träffades i rökrummet på terminal 5 på Arlanda. Det är något som jag kommer minnas resten av mitt liv, ett sådant möte händer bara en gång i ens liv :)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Killen framför mig kände jag igen, hans ryggtavla kändes i alla fall bekant, om jag bara kunde se hans ansikte. Jag tog ett steg framåt och sneglade lite lätt mot honom, jag ville inte att han skulle se att jag tittade på honom. "I wish I was a punkrocker...." jag ryckte till. Hans mobiltelefon började ringa, han stack ner handen i jeansfickan och plockade upp telefonen och svarade; "Ja tjena".
Men herregud vad jag känner igen den där rösten, varför kan jag inte placera honom i mitt minne? Jag ville inte tjuvlyssna på hans samtal men jag kunde inte låta bli, för det andra så hörde alla på perrongen vad han sa ändå eftersom han höjde rösten med varje mening. Plötsligt så vände han sig om i en hastig rörelse, svängde med ena armen som om han var förbannad och vad jag kunde se på hans ansiktsuttryck så var han det. Salivet spottades ut ur käften på honom och läpparna rörde sig hastigare och hastigare, nu skrek han, men jag hörde inget. Allt blev tyst i något som kändes som en evighet. Jag lyfte blicken från hans mun mot hans ögon, ville inte stirra, men jag drogs till dem. Våra blickar möttes och plötsligt insåg jag vem han var, mannen framför mig som jag inte kunde placera, jag mindes plöstligt den där äckliga munnen och ögonen, men ögonen hade inte funnits där sist, han var mannen i min dröm.
Precis när jag insåg detta tappade mannen framför balansen , jag såg skräcken i hans ögon när han som i slowmotion föll baklänges, flackades med armarna efter något att ta tag i innan han föll ner på spåret samtidigt som tåget mot Sundbyberg susade förbi. Jag hörde hjärtat inom mig dunka, jag stod som förstelnad på perrongen. Folk runt omkring mig skrek och grät men jag jag rörde mig inte ur fläcken. Varför hade jag inte tidigare insett vem mannen var så hade jag hunnit ta ett steg fram och räddat honom från hans öde. Varför har jag dessa drömmar om jag inget kan göra för att hjälpa dem vars själ är borta? Men så insåg jag plötsligt. Har man en gång tappat sin själ kan man inte få den tillbaka.

jonna

söndag 6 september 2009

Det var som om...

...någon grep tag i hjärtat och försökte med all sin kraft krossa det mellan fingrarna och handflatan.
Efter en stund gjorde det inte längre ont, jag såg bara med en tom blick på människan framför mig. Vem var denna människa? Var det någon jag kände? Jag såg munnen rörde på sig men jag hörde inget komma därifrån som nådde mina öron. Jag kunde inte sluta stirra på munnen vars läppar drog ihop sig och sletade ut sig om vartannat. Det ser ganska äckligt ut när den där munnen rör på sig, tänkte jag. Ibland kunde jag skymta tungspetsen där innanför de halvgula tänderna. Plötsligt rörde sig läpparna snabbare och jag såg saliv spottas ut som hastigast. Jag kände att jag blev illamående av att titta på munnen så jag flyttade blicken en liten bit uppåt och stirrade nu på näsan som guppade upp och ner när munnen rörde sig. Jag såg små svarta hårstrån sticka ut och kände hur det vände sig i magen så ännu en gång flyttade jag blicken uppåt, denna gång mot ögonen. Ögonen! De fanns inte där, det var två svarta hål och jag stirrade in i universum.

Skrikandes vaknade jag, kallsvettigt och jag kände hur kinderna var våta av tårar. Drömmen hade varit så sann och även om den för andra inte verkade klok visste jag själv vad den betydde. Det var inte första gången jag haft den här drömmen. Det var någon som skulle dö, någon som tappat sin själ, det var därför ögonen saknades för i ögonen sitter själen sägs det och jag visste att detta var sant.

jonna

lördag 5 september 2009

Ibland så..

.. blir det inte riktigt som man tänkt sig.

Vi blev hemma idag, ingen 40årsfest då Anders blev väldigt dålig under dagen med magknip och illamående. Nån släng av magsjuka möjligtvis... vet inte. Han mår lite bättre nu, det kommer och går säger han. Stackarn... Själv har jag bara haft jordens migränattack på dagen. Passade på att sova när Kevin gjorde det och när jag vaknade var det bättre. Men hela dagen har varit lite så där halvjobbig men nu ska jag alldeles strax krypa ner under täcket och det ska bli underbart.

Jag vet att jag lovade ett inredningsinlägg idag men det får tyvärr vänta till imorgon.

Godnatt allihopa!
jonna

Det känns så bra

Desto mer jag funderar på det här med skrivarkursen desto bättre känns det. Jag tror verkligen att jag är redo att satsa mer på det här med skrivandet. Tänk vad härligt att spendera en hel termin till att sitta hemma och skriva, inte behöva oroa sig för ekonomin och bara låta fantasin flöda :) Det kan jag tänka mig att jobba med resten av mitt liv, hihi.

Idag var ungarna vakna tidigt. Jennifer har haft en kompis sovit över så det var fullt runt frukostbordet imorse :) Nu ska vi göra oss i ordning för att åka upp på norra berget och leka lite. Ikväll ska jag och Anders på 40-årsfest medan ungarna får vara hemma med farmor Jane. Det ska bli roligt, det är Anders bror Peter som fyller år. Så stort grattis till honom!

Skriver mer när vi kommit hem från Norra berget istället.. det är fullt ös här hemma just nu.

jonna

fredag 4 september 2009

Fått tummen ur!


Jag brukar inte vara hemlig och det var väl inte riktigt tanken att jag skulle vara det heller. Bara skapa lite mer intresse och inte alltid glaspa ur mig allt direkt ;) Men det jag velade om och som jag fortfarande velar om är vad jag ska göra resten av mitt liv! Vad jag ska utbilda mig till.. vad jag vill arbeta med osv.. Det börjar nämligen bli dags att ta sånna beslut och jag vet inte i vilken ände jag ska börja riktigt.

Men nu när jag ändå är inne på just detta så har jag möjligtvis hittat något som jag vill göra till våren. Något som en person alltid tyckt att jag ska göra men det har aldrig funnits tid eller riktigt lust förrän nu. Och viktigast av allt, jag gör det för att jag vill göra det! Det här är något jag brinner för och har alltid gjort mer eller mindre ur olika vinklar.
Jag ska söka till en skrivarkurs. Se där mamma! Nu får du ett leende på läpparna va? :)
Jag älskar att skriva och har gjort det enda sedan jag var liten. Jag har många gånger suttit och drömt mig bort om böcker som jag vill skriva men inte riktigt vet hur jag ska få till på det sättet som jag drömmer om. Men nu kanske jag får en möjlighet att sluta upp med att fastna efter endast några sidor, lära mig att binda ihop detaljerna på ett intressant och fångande sätt. Det här är det jag vill.


Emma, vet du vad? Du är den finaste, starkaste och mest underbara människa jag känner. Jag är så glad att jag har dig som vän. Glömde berätta i telefonen om en sak som berör dig. Igår på svenskalektionen skulle vi tänka på en personlig "idol", någon som vi ser upp till och beundrar på något sätt. Den första som dök upp i mitt huvud var du! För jag beundrar verkligen dig för din målmedvetenhet, din förmåga att alltid stå rakt upp fast du går på hinder efter hinder och att du inte låter dig övervinnas av motgångarna. Jag älskar dig för att du är så snäll, ärlig och en riktigt riktigt bra vän. Det är få förunnat att få ha en person som dig i ditt liv och jag vet hur lyckligt lottad jag är som är en av denna personer som har det. Massa kramar till dig gumman!

Jag har mer att berätta men känner att det blir alldeles för långt inlägg så jag får helt enkelt skriva mer imorgon. Då kommer det lite inredning istället ;)

jonna

Plötsligt händer det

Som av en slump stod jag första dagen i skolan och tittade på en av tv-skärmarna som sitter uppe på väggen i korridoren mellan trapphuset och receptionen. Såg något om "Yrkesförarutbilning - kom på information 22 augusti". Hann tänka att det skulle verkligen vara något för Anders, sedan försvann bilden och något om spanskaundervisningen kom upp på skärmen. Tänkte inte så mycket mer på det...
Kom hem, åt middag, stuvade Kevin i säng. Jag och Anders stod på balkongen och pratade, som vi ofta gör. Han sa något om yrkesförarutbildningen han sökt via Arbetsförmedlingen och jag kom på det jag sett på tv-skärmen i skolan och nämnde det för honom. Vi kollade upp det via nätet, dagen efter ringde han skolan. Inga höga förväntningar, det var över 100 sökandes sa de och endast 12 platser. Några dagar senare blev han uppringd, han blev kallad på intervju, de hade kallat 30 stycken. Idag kom beslutet: Han kom med!!

GRATTIS ÄLSKLING!
Detta är du värd. Efter ha tjatat om denna utbildning från arbetsförmedlingen i 15 år tycker jag att det är en självklarhet att du ska få möjlighet till detta och ingen är gladare för din skull än jag. Älskar dig så mycket.

torsdag 3 september 2009

Sina drömmars mål

Jag står i ett vägskäl och jag vet inte vilken väg jag bör följa...
Vad är det för ord som ekar i mitt hjärta? Det enda jag kan tänka på; "Vad kan jag göra för att Kevin ska få det så bra som möjligt?" För han är alltid prio ett i mitt liv och det kommer han vara till den dagen jag dör. Jag vill ge honom det bästa och så lite till ändå.. men mest av allt vill jag ge honom mig, min tid och all min uppmärksamhet.
Jag försöker ge honom det så mycket jag bara förmår, men det är inte alltid så lätt.
Jag kommer på mig ibland att jag sjunker in i hans ögon och känner hur jag överväldigas av all den kärleken som väller upp inom mig när jag tittar på min älskade son. Den vackraste lilla varelsen som finns och han är min lilla pojke. Tiden går alldeles för fort.. Han är snart 2½ år. För mig kommer han alltid vara min lilla plutt, även när han får skäggväxt, är ute och dejtar tjejer eller flyttar hemifrån och skaffar egna barn.

Han är mitt hjärta och jag vill som sagt det bästa för honom, alltid!

Men nu står jag som sagt här, i ett vägskäl, och inte vet vilken väg jag ska ta. Det sliter inom mig, jag vill åt alla håll på samma gång. Men jag måste göra ett val och sedan köra stenhårt på det. Men jag måste välja.... hur svårt kan det vara? Det gäller ju bara resten av mitt liv typ.

Måste sova på detta, minst en eller två nätter.. kanske fler?
jonna

onsdag 2 september 2009

Plugga

Sitter och pluggar engelska just nu.
Det blev inte så mycket av det på eftermiddagen. Ville helst bara gosa med Kevin. Men ska strax göra mig i ordning och krypa ner under täcket för imorgon ska jag äntligen tillbaka till skolan.


Ibland kan det kännas riktigt mysigt att sitta och plugga, speciellt på hösten när man som mig sitter uppkrupen i stolen framför skrivbordshörnan med böckerna utspridda över hela bordet, mörkret har lagt sig utanför fönstrena och man sitter och läser i skenet av sin dova skrivbordslampa. Det går riktigt bra att plugga när det är så här.

godnatt
jonna

Pedant eller perfektionist?

Är det något jag verkligen vill ha hemma så är det ordning och reda.
Jag blir tokig om jag ska behöva springa runt och leta efter saker och ting, allt har sin plats och ser alla till att lägga tillbaka saken när man använt den så hittar man alltid den igen.


Det kan ibland vara svårt att hålla ordning och reda när man har barn.
Oftast blir det att man städar och fixar under dagen och på kvällen är det lika stor röra igen. Det kan vara lite frustrerande ibland, speciellt när man är lite pedantisk som jag är. Min kära sambo tycker inte att jag är pedantisk utan han kallar mig perfektionist (med glimten i ögat så klart). Vilket är värre.. jag skulle inte vilja kalla mig själv perfektionist men självklart vill jag ha ordning på sakerna. "Rätta till bland kuddarna, det ser för jävligt ut!!" (Repmånad).

Många kan tycka att det är lite komiskt att just jag är pedantisk med tanke på hur jag var när jag var liten (ja ni som känt mig lääänge vet ju hur det var med den saken) hehe.

Men nu ska jag sätta mig och plugga lite engelska innan hela familjen stormar in genom ytterdörren och det inte blir tyst igen förrän efter 21 ikväll.

jonna

Sex and the city 2

Detta är verkligen något som jag ser fram emot kan jag lova.
Men vi får alla vänta ett tag till, den kommer inte ut förrän våren 2010. Inte för att det är så himla långt dit egentligen (tack och lov).


En massa 80-tal väntas, coolt!
That's my generation.
jonna

K som i Kärlek

Med kärlek blir vi hela, kompletta människor.
Det finaste som finns är kärlek, oavsett hur den uppenbarar sig; mellan förälder och barn, mellan syskon, mellan en man och kvinna/man och man/kvinna och kvinna, så är den otroligt vacker. Glädjs över kärleken.




Jag har tur för jag har mycket kärlek i mitt liv. Jag har en son jag älskar, en mamma, pappa, syster och svåger som jag älskar, en underbar sambo, bonusdotter, fina vänner och ett husdjur och jag älskar dem allihopa.

Jag är väldigt tacksam för all denna kärlek. Va det ni också.

jonna

tisdag 1 september 2009

Hemmalagade Friscoburgare

Det är en hit här hemma med hemmalagade Friscoburgare,
dessutom mycket billigare än att köpa dem från Max. Det är inte ett dugg svårt att göra hamburgare hemma och man kan passa på att göra dem lite mer fettsnåla när man ändå håller på.



Friscoburgare
Ingredienser per person
1 st hamburgare (välj själv storlek på den, 90 gr brukar vara lagom storlek för bröden)
1 st Friscobröd (kan köpas i de flesta välsorterade matbutikerna. Brödet kommer från Max)
2-3 skivor bacon
1 skiva cheddarost
skivad tomat
skivad rödlök
senap
ketchup
dressing
salladsblad

Gör så här
Börja med att steka baconen i en stekpanna på medeltemperatur. När de är färdigstekta kan du lägga dem på lite hushållspapper för att lite av fettet ska rinna av. Sedan steker du på hamburgaren, tänk på att se efter att den är färdig innan du lägger på ostskivan på den. Friscobröden kan du värma någon minut på 200 grader i ugnen så blir de lite krispiga och extra goda.
Lägg sedan en klick dressing på botten delen av brödet och en liten klick på det övre och bred ut det om du vill. Sedan lägger du först salladsbladen på botten delen, sedan tomatskivorna och rödlöken. Efter detta är det dags för hamburgaren (du glömde väl inte att lägga på osten när den fortfarande var i stekpannan?) och baconskivorna. Du kan för all del dela på baconen i mindre bitar så blir det lättare att äta hamburgaren sen.
På med önskan mängd senap och ketchup och på med den övre delen av hamburgebrödet. Vips! Så har du gjort dig din egna Friscoburgare.

Smaklig måltid!

Kategorier

Känner att jag behöver börja organsiera lite här i bloggen. I början var jag duktig på att tagga alla inlägg så att det var lätt att hitta rätt, det blev dock väldigt många kategorier tillsist så jag slutade med det. Men nu känner jag att jag behöver börja om från början med det för att själv lättare kunna hitta i bloggen.

Så från och med idag tänkte jag göra det igen, vad tror ni om det? Det blir väl bra va? :)

Nu ska vi äta lite middag :)

mums!
jonna

Kevin - min fina

Det finaste jag har. Mammas lilla skatt.
Älskar dig gubben.

Dåtiden


Alla har vi ett förflutet som har format oss till dem vi är idag. Jag har gjort många misstag, gjort övertramp och vissa bra saker även (tro't om ni vill). Vissa saker har satt djupare spår än andra av olika anledningar. Något som satte djupa spår i min själ var min relation med Jonas, för det var speciellt på många sätt för mig. Det var första gången som jag var riktigt kär även om det jag känner idag för Anders är så mycket djupare och starkare.

Jag kommer på mig ibland att tänka på det där.. varför det gick som det gick. Det var liksom inte meningen att det skulle bli så där. Det var inte menat för oss att leva resten av våra liv tillsammans men jag trodde aldrig att det skulle ta slut på det sättet det gjorde och det är nog det som gräver i mitt undermedvetna. Jag blir arg på mig själv att jag lät det rinna ut i sanden som det gjorde men idag är jag dock ändå glad att allt blivit som det blivit för annars hade jag inte träffat min underbara Anders.

Anledningen till varför jag just idag väljer att skriva om detta är för att jag precis har fått reda på att Jonas har gift sig. Jag är glad för hans skull, han är värd det bästa!
Men visst får man en konstig känsla inom sig när man får reda på sånna saker om sina ex? Jag tror det blir så för att man själv haft de planerna med personen i fråga en gång i tiden. Man undrar hur det hade varit om man fortfarande hade hållt ihop. Men det finns alltid anledningar till varför det tar slut, så enkelt är det.

Ni tycker säkert jag är skitdum som sitter och skriver om ett ex i min blogg som alla kan läsa, speciellt min sambo. Men detta handlar inte om min och Anders relation för han vet att jag älskar honom otroligt mycket och att jag vill leva med honom resten av mitt liv. Ibland behöver jag bara lätta mitt hjärta och öppna upp mitt sinne även för dåtiden, som idag.

Vi vet aldrig var ödet har tänkt för oss...
jonna

Bättre tack och lov

Idag känns ryggen lite bättre, tack och lov. Jag har haft en jobbig natt men nu är den över och jag mår som sagt bättre :) Har varit rökfri i över 2 dygn nu, mycket mycket glad över detta är jag! Har velat sluta ett tag men inte orkat ta tag i det och nu när man blev sjuk och ändå inte var någe röksugen fick man passa på. Så det känns toppen. Nu hoppas jag bara att Anders kan ta tag i det snart också så vi är helt rökfria här hemma, det skulle vara bäst av allt de.

Idag är det självklart plugga som gäller. Ska plugga engelska och matematik igen. Även kolla lite på svenskan om det är så att jag ska till skolan imorgon. Skulle läsa några sidor där...

Har lite annat att stå i också, men en sak i taget. Jag är sååå lycklig :)
ciao!
jonna