onsdag 2 juli 2008

Det "nya" Sverige

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2811697.ab

Detta är bara sjukt. Om de nu planerar detta så kan de väl för tusan låta allmänheten veta i förväg så man kan anmäla föräldrapenning långt innan de här 4-6 veckorna.
Det är inte bara familjen i artikeln som kommer få det kämpigt, samma gäller för oss. Nu vet jag inte hur vi ska kunna betala räkningarna i slutet av månaden. Vi räknar med att få pengar från försäkringskassan, annars hade vi ju aldrig låtit Christer vara hemma och vara pappaledig utan jobbat istället. Helt sjukt att de kan göra så här.
Teresa Janonius är pressekreterare på Försäkringskassan. Hon säger att de förlängda handläggningstiderna är tillfälliga, under sommaren.
– Det är klart att det inte är roligt för de som drabbas, säger hon.
Nej ta mig fan att det inte är roligt för oss som drabbas men de struntar väl hon totalt i, det är ju inget hon drabbas av! Försäkringskassan har inte varit annat än problem sedan vi fick Kevin; försenade utbetalningar, outskickade blanketter (fast man ringt 3 gånger och sagt till) och fel utbetalningar (flera gånger som de betalat ut fel belopp).

Det "nya" Sverige drabbar de små och gynnar de stora. Är det så vårat land ska se ut i framtiden? Snart vänder det (igen) och vi får ett nytt 90-tal..
Har ni upptäckt prishöjningarna? En Magnus Classic kostar numera 17 kr! En tiptop 19 kr! Sist jag åt en Magnum kostade den 14 kr.

Aja har inte tid att gå in mer på detta just nu för jag måste iväg till jobbet.

/jonna

2 kommentarer:

  1. Försäkringskassan har alltid varit ett problem, strulat genom alla tider. Inte bara nu.

    SvaraRadera
  2. Problemet är väl inte vad FK planerar utan att stackars ensamstående mamman helt saknar förmåga att planera själv. Trodde man var tvungen till det när man har skaffat 5 ungar. Jag som bara har en får planera som sjutton för att få allt att gå ihop. I planering ingår också att skaffa en buffert för oförutsedda händelser. Det är ta mig f-n en förälders ansvar att inte sitta och vänta på att staten skall stoppa fickorna fulla med bidrag. Och varför måste de konsumera, shoppa, vräka i sig dålig mat på marknader? Där hade hon redan planerat mängder med utflykter, det roliga missade hon inte. Nej, fy, jag hyser bara förakt för människor som Therese som inte kan ta hand om sig själv och än mindre 5 ungar utan att gå till media och snyfta!

    SvaraRadera

Kommentarer