fredag 6 november 2009

En liten presentation

Jag har märkt att det finns lite "nya" människor där ute som läser min blogg nu för tiden. Jättekul tycker jag! Men jag känner att jag kanske skulle behöva presentera mig lite för att ni ska ha mer hum om vem jag är.


Dåtid
Född och uppväxt i ett litet samhälle som heter Gimo. Det ligger 5 mil nordost om Uppsala. Jag har flyttat runt ganska mycket från 15 års ålder fram tills idag. Så de ställen jag bott på, kortare eller längre tid är; Gimo, Öregrund, Uppsala, Fränsta, Vällingby (Stockholm), Bro och sist men inte minst Kvissleby (Sundsvall). Jag har där i mellan flyttat tillbaka till Gimo ett par vändor. Men nu hoppas jag att jag blir kvar här eller i omnejden för Sundsvall har jag alltid velat bott så jag är glad att jag äntligen kommit hit efter många om och men :)

Gymnasiet gick jag i Uppsala, på GUC (Grafiskt utbildningscenter) där jag läste media/fotografisk bild. Det var en rolig tid men många minnen. Jag blev dock sjuk under gymnasietiden, jag vet fortfarande inte riktigt vad det var som orsakade det, men jag levde 3½ år med ett fruktansvärt påfrestande illamående.

När jag var 20 år flyttade jag till Fränsta för att plugga foto på Ålsta Folkhögskola. När jag hade gått där i ca 1 månad (18 september) fick jag veta att jag var gravid. Då flyttade jag till Stockholm för att bo med barnets pappa. Den 6 maj kom världens finaste lilla kille till världen; Kevin. Med honom försvann mitt illamående och jag kände mig levande för första gången på mycket länge. Hela mitt liv förändrades efter att han kom till världen.

När Kevin var 6 månader separerade jag och Kevins pappa pga många omständigheter (otrohet var väl den största) och jag flyttade tillbaka till Gimo. Genomgick en tuff period som ensamstående mamma och fick verkligen känna på hur tungt det kan vara när man är själv med ett litet barn. Jag började plugga igen och hösten 08 hoppade jag på en utbildning för att bli ekonomiassistent. Träffade många trevliga personer och jag kände att den tunga perioden började vända.

I september 08 åkte jag på utlandssemester med min syster till Skiathos, Grekland. I rökrummet på terminal 5 träffade jag en kille från Sundsvall; Anders. På vägen hem från Skiathos böt (bytte) vi nummer med varandra och två veckor senare kom han ner och hälsade på för första gången. Kärlek!

I februari 09 flyttade jag upp till Kvissleby.

Nutid
Jag pluggar för tillfället på komvux i Sundsvall och jag trivs som fisken i vattnet är i norrland. Vill inte bo någon annanstans i hela världen (ja möjligtvis på Bora bora då, hehe). Till vårterminen har jag sökt en skrivarkurs på distans då jag drömmer om att bli författare. Kommer jag inte in på den utbildningen blir det ännu en termin på komvux innan jag antagligen söker mig till universitetet för att gå en grafiskutbildning.

Jag bor i en 4:a i ett mysigt bostadshus nära naturen tillsammans med min underbara sambo Anders, världens finaste lilla son Kevin och Anders dotter Jennifer bor här på halvtid. Vi har även en liten busig Shettland Sheepdog som heter Shira som är 6 månader. Våra dagar består av vardagssysslor men vi älskar att hitta på roliga saker med barnen. Vi spenderar hellre pengar på upplevelser än på saker till barnen för vi tycker det ger så mycket mer.

Framtid
En dröm om att bli författare finns där och har alltid funnits där mer eller mindre. Jag har lovat mig själv att försöka, "man måste satsa för att kunna vinna". Blir det inget av det får jag söka vidare vad jag ska göra med mitt liv. Det finns mycket jag tycker om att göra så förr eller senare hittar jag nog rätt.

Mina 5 favoritsaker
Familjen
Datorn
Inredning
Läsa/skriva böcker
Fotografera

Mina 3 största laster
Rökning
Bita på naglarna (ibland)
Stressar

Är det något ni undrar? Fråga på!

Ps. Jag gör som Evamy och uppmanar er alla som läser att skriva lite kort om er själva i kommentarfältet. Jag råkar veta att det är minst 80 personer som återkommer varje dag och läser så jag hoppas några av er kan skriva något iaf :)

Vad heter du?
Ålder?
Bor?
Hur kommer det sig att du läser min blogg?
Läser du ofta?


jonna

2 kommentarer:

  1. Vad heter du? Martina

    Ålder? 23 år (fyller 24 om en vecka!)

    Bor? Uppsala

    Hur kommer det sig att du läser min blogg? Vet faktiskt inte hur jag hittade hit. Jag gillar ditt sätt att skriva och tycker att det är intressant att läsa om dig, din familj, dina tankar mm.

    Läser du ofta? Varje dag :)

    SvaraRadera
  2. Namn: Frida
    Ålder: 23 år
    Bor: Uppsala
    Vi är ju gamla klasskompisar och vänner så det är kul att läsa om dig och din familj och hänga med på avstånd. Jättekul och se bilder från allt du hittar på också :)
    Jag försöker att läsa ikapp 1 gång i veckan iallafall ibland blir det oftare. Ha det så bra!! Kramar Frida

    SvaraRadera

Kommentarer