torsdag 27 november 2008

Detta känns i ens själ

Läste precis om Aftonbladets reporter Pernilla Ericson som för en dag är utklädd till en 82-årig dam. Läs denna artikel, jag fick tårar i ögonen. Är det så här det fungerar i vårat land? Har inte folk respekt för de äldre? Det är fruktansvärt att det ska behöva vara på det här sättet. Ska vi bli arga och irriterade på dem som hjälpte till att bygga upp vårat land? Vad kan ett leende kosta för dig som jobbar i butik, oavsett om det är en ung eller gammal som är kund?
Känner att jag vill ta ett stickspår i detta nu; Vissa människor ska inte jobba i butik! Det finns så otroligt mycket otrevligt folk där ute i landets alla butiker. Flest av den dåliga orten stöter man på inne i stan på de största butikerna; H&M, Åhléns, Kicks osv.. Självklart finns det trevlig personal också men de är oftast inte dem man möter utan det är fan alltid de där som nästan suckar när man kommer fram med sina varor och inte ens ler. Skaffa er ett annat jobb då för fan!

Tillbaka till våra äldre. Min farmor är 78 år och ganska pigg för sin ålder. Hon har gått igenom mycket i sina dar; först förlorade hon sin man sedan 2 av sina söner. Det sista hon behöver är en massa suckande 40-åriga män som nästan slår omkull henne i trappen för att de har bråttom. SKÄRPNING ni som inte kan stå åt sidan för en äldre dam/herre. Visa lite respekt!

/jonna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer