söndag 3 januari 2010

Projektet

Ett nytt år, ett nytt decenium, ett "nytt" liv?
Man vill hela tiden förbättra och förändra, aldrig blir man nöjd!
Varje år skriver jag ner mål som jag vill försöka uppfylla under året. I år har jag en mycket viktig punkt uppskriven på min lista, nämligen; att "jobba" på min självkänsla. Inte självförtroende, det är något helt annat, utan självkänslan, den som ska få mig att må bra, bättre än vad jag tidigare gjort. Det är andra mål på min lista också som hör ihop med min självkänsla, så det är ett slags samlingsnamn för det stora hela egentligen.

Hur som helst. En annan del på min lista är sådant som jag vill bli av med;
- rökandet
- ett par extra kilon

Så hur ska jag lättast kunna stryka dessa punkter från listan innan 2010 är slut? Rökningen hoppas jag att jag har en sambo med mig på... det underlättar så klart om man gör det tillsammans. Då kan man hitta styrka och få stöd hos varandra. Han är inte motiverad överhuvudtaget, han vill inte sluta röka just nu. Jag däremot vill gärna sluta, saknar dock kanske lite motivation.. men jag ska klara det! Jag ska SLUTA RÖKA under 2010!!

Sedan den andra punkten; mina extra kilon. Idag, alldeles nyss, innan jag klev in i duschen så ställde jag mig på vågen, den visade; 61,3 kg. Sedan jag träffade Anders har jag gått upp ca 4 kg! Jäkla sambokilon!! Nu ska de bort. Det krävs inte mycket de första kilona, det är sen när man kommer ner närmare 56-57 som det brukar bli jobbigt. Men skam den som ger sig ;-) Så hur ska jag göra? Jo jag ska så klart dra ner på allt sånt där som jag inte måste stoppa i sig jämnt och ständigt; godis, läsk och kolhydrater. Istället blir det vatten till alla måltider + mycket mer sallad och grönt till alla maträtter. Så jävla svårt kan det väl inte vara... eller? :-/
Det värsta just nu är ju att om jag slutar röka finns risken att jag går upp ett par kilon till och då blir det mycket mycket jobbigare. Jag måste alltså gå ut väldigt hårt nu i början ifall det skulle bli så.

Så vad är det som gäller? Jo följande:

Mål 2010
- från 61,3 kg till -----> 53 kg (8,3 kg totalt)
- sluta röka (ska vara helt rökfri innan den 31 december 2010)
- jobba med min självkänsla (detta går inte att mäta på något vis så jag får her enkelt säga om jag känner att det blivit bättre eller inte och kanske ge några konkreta bevis på detta)

Önska mig lycka till :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer