fredag 22 januari 2010

typiskt svenskt!

Idag på kommunikationen pratade vi bland annat om vad som är typiskt svenskt.
Inte att vi "gillar" surströmming eller hoppar runt midsommarstången som små grodor.
Mer om hur vi ÄR. Det var verkligen intressant att diskutera detta. Men jag blev samtidigt väldigt arg på vissa i våran klass på hur de resonerade. Se följande exempel:
Vi pratade om att vi svenskar var fördomsfulla. Hon tyckte att de som bor här i Sundsvall är mer fördomsfulla än de som bor i Malmö. Skrattretande. Snarare tvärtom skulle jag vilja påstå (vilket även många i klassen påpekade). Men sen när vi började prata om att vi i Sverige är beroende av ett socialt trygghetssystem så börjar samma tjej snacka om de hemlösa i Malmö (hon hade tydligen bott där). Det är så klart hemsk att vi har hemlösa i Sverige, så ska det inte behöva vara. Men det finns faktiskt hjälp att få. Det finns ingen som behöver gå utan mat i det här landet. Faktiskt!! Sedan kan man så klart diskutera levnadsstandard osv.. men det ska vi inte gå in på nu.
Det vi kom in på var följande; Tjejen börjar säga att hon inte kunde förstå hur t.ex en granne kunde ringa hyresvärden om en annan granne började knarka. Hon kunde inte förstå hur man kunde göra så att en granne blev bostadslös. MEN HALLÅ!! Skojar du med mig? Bara för att du känner att du klarar av att bo bredvid knarkare så betyder det inte att t.ex barnfamiljer skulle göra det!!
Om vi skulle få en granne som på något sätt överhuvudtaget utgjorde ett hot mot mina barn skulle jag inte tveka en sekund på att ringa hyresvärden eller liknande. Jag gör det inte för att personen ska bli utkastad på gatan utan för att någon ska rycka in och erbjuda honom hjälp, men jag vill inte att personen i fråga ska vara i närheten av mina barn för vem vet vad en narkotikapåverkad person kan hitta på. Tänk om han råkar tappa en tablett i trappen som mitt barn plockar upp och stommar i munnen utan att jag hinner reagera??
Idiotiska människa!!
Sedan babblade hon på och på och på...

Förlåt för detta irriterade inlägg, jag blir bara så fruktansvärt upprörd.

Nu ska jag ringa min gubbe och prata.. har lång håla idag.. men nu är det "bara" en timme kvar till nästa lektion.

1 kommentar:

  1. Jag har en tjej i min psykologiklass som irriterar mig nåt frukansvärt. Nu är det mest det att hon är så fruktansvärt blåst som irriterar mig... Och människan avbryter konstant och hela tiden för att berätta om sin pappa, sin farmor eller om sin alkohol missbrukande släkting. Att jag inte vänt mig och och sagt håll käften än är ganska imponerande.. tycker jag i alla fall ;)

    SvaraRadera

Kommentarer