onsdag 26 januari 2011

Märklig dröm


Inatt hade jag den konstigaste drömmen. Den är så konstig så jag måste skriva ner den..
Först drömde jag att jag stod i ett hus (i drömmen var det mitt hus) och tittade ut på min trädgård där jag hade en stor prydnadsgroda under ett träd. Grodan var röd och orange. När jag stod och tittade på den började den röra sig frammåt och hoppade efter något. När den sedan vände sig emot mig så förvandlades den till en förvuxen kyckling/höna i samma färg som grodan.


Sedan vart det kväll och jag gick och la mig. Efter en stund hörde jag ett jättebrak på nedervåningen. När jag gick ner hade kycklingen förvandlats till en varg som började jaga mig. Jag försökte låsa ut den från huset men den fortsatte att hoppa mot huset och jagade mig. det blev snabbt ganska obehagligt innan jag vaknade med ett ryck.

När jag sedan började söka på nätet om den här drömmen, så hittade jag följande;
VARG: du blir utsatt för svek
JAGAD: Är du jagad i drömmen så betyder det att du är stressad och behöver lugna ner dig
GRODA: Det kan vara lustigt att jämföra olika drömtydares tolkning av att drömma om grodor. Här följer tre: onda lustar och begär. Affärerna fortsätter att gå bra. Små förtretligheter som du kan förvärra.

Jag hittade inget om en förvuxen kyckling/höna, men oavsett så kändes det inte som någon speciellt bra dröm.
Det jag verkligen kan relatera till är så klart det om att bli jagad; att jag är stressad och behöver lugna ner mig. Det är jag väl medveten om, men frågan är hur? Jag vet inte hur jag ska kunna lugna ner mig när det är miljarder saker som behöver göras och tiden är så knapp.
Att stressa för mycket blir snabbt negativt för en själv och även för andra i ens omgivning. Det jag är mest rädd för när jag stressar är min mage eftersom jag så lätt får magkatarr :-( Jag tror jag skulle behöva en paus från allting, bara några dagar. Komma iväg och göra något som får mig att släppa alla tankar om allting som måste göras. Men bara en sån sak är svår.

Jag får försöka så gott jag kan helt enkelt. För får jag magkatarr så blir det ganska snart ett stopp i vardagslivet. Minns sist jag hade en rejäl magkatarr (för ca ett år sedan). Jag hamnade på badrumsgolvet och kunde inte kliva upp. Det gjorde så ont att tårarna sprutade på mig och jag fick skrika efter Anders som fick hjälpa mig tillbaka till sängen :'( Något sådant vill jag absolut inte vara med om igen, speciellt inte nu när man bor själv med Kevin.

Men nu ska jag försöka ta mig ur dessa negativa minnen och istället påbörja dagen; frukost, dusch, diska och bädda sängarna innan det är dags att gå till förskolan med lilleman.

Imorgon kommer Kevins pappa hit. Det ser lilleman fram emot :)

Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer