torsdag 9 juli 2009

Tankar & funderingar

Jag är ganska medveten om vilka mina svaga sidor är, vilket jag tror är en stor fördel för det innebär att jag kan göra något åt dem (inbillar jag mig iaf). Det är inte direkt enkelt att ändra på inbitna personlighetsdrag men man måste försöka om man anser att man behöver det, vilket jag gör som ni kanske kan räkna ut.

Den av mina svaga sidor som jag känner att jag drastiskt behöver förändra på är iaf att kunna stå på mig lite mer. Jag vet precis hur jag fungerar.. direkt när jag kommer i en situation där jag inte känner mig bekväm (eller att jag ska hamna i en sådan situation) så börjar det gurgla i magen, jag får handsvett och känner mig väldigt illa till mods. Anders försöker alltid pucha på mig; "Säg ifrån" "Det är bara att bita ifrån" "Stå på dig älskling". Lättare sagt än gjort... Jag önskar att jag var mer som honom. Bara lyfta på telefonen och ringa till vem som helst och fråga vad som helst utan att ens blinka. Han är modig min sambo och jag är glad att han alltid har lite mod över till mig också, hoppar in och "räddar" mig när jag tappar modet. Tack älskling!

Men som sagt, det är nog dags att jag försöker skaffa mitt egna mod. Att själv våga ringa de där samtalen, säga ifrån när det känns fel eller när någon utför något orätt. Jag måste lära mig att säga ifrån. Jag har många gånger hittat andra utvägar för att slippa stå på mig, genvägar som inte alltid fungerat bra i längden.

Jag är nog egentligen ganska mesig när jag tänker efter. Anders tycker det är så roligt med mig, jag är både feg och usel på att ljuga. Dags att tuffa på sig lite och för att få en extra knuff i ryggen ska jag göra något som jag vet gör att jag iaf känner mig tuffare ;)

Men på tal om något helt annat så har fick jag idéen att sätta upp mina skoskåp som jag hade till övers från Gimo. Så de fick en fin plats i hallen, i den ena lådan har vi lagt Shiras saker och i den andra hamnade mina skor :) Toppen! Här får ni en bild på detta;

hembio-gubbarna fick ny plats på skoskåpen och fick för tillfället lämna
vardagsrummet och göra plats för min fina dalahäst istället :)


Vi har städat idag och tvättat. Plockat undan alla mattor eftersom vi med all sannorlikhet kommer ha en liten pinklisa här hemma ett tag framöver. Men det gör ingenting det inte :) Mysigt ska det bli, inte med bajs och kiss men allt annat.

Jag blir så trött på folk som lovar mycket men håller tunnt.
Har varit mycket av den varan sista tiden...

Nu ska jag hämta upp tvätten som är torr och sedan umgås med Anders fram till nio, sedan ska jag ringa Emma :) Mys!

jonna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer