fredag 4 mars 2011

Praktiken


Här kommer jag antagligen göra min praktik; på Nivrenaskolan, som är högstadieskolan i Kvissleby. Nära och bra här hemifrån, så slipper man pendla.
Allt är dock inte klart än eftersom när man ska jobba/praktisera på en skola måste man ha ett utdrag ur belastningsregistret som skolan måste se innan de kan avgöra om man får jobba/praktisera där. Så det har jag skickat efter idag, men eftersom jag aldrig gjort något brott så borde det väl knappast vara något problem ;-)

Så förhoppningsvis kan jag börja praktisera i slutet av mars/början på april tills dess att sommarlovet börjar. Vad kommer jag göra där då? Ja jag vet inte riktigt än till 100 procent men anledningen till varför jag vill praktisera på en skola är för att jag funderar på att studera till lärare på Mittuniversitetet. Det ni! Jag som lärare, det kunde ni aldrig tro va? hehe.
Nej men det är något som alltid funnits där någonstans i bakhuvudet, enda sedan jag själv gick på högstadiet. Idéen var det faktiskt en av mina egna lärare som gav mig. Jag ska berätta hela historien (ni som inte vill veta kan bara hoppa över följande stycke);

I högstadiet var alltid klassen uppdelad när det var slöjd/NO-labb. Halva klassen hade slöjd och den andra hade labb. Detta var när min del av klassen hade labb. Våran lärare Bengt var tvungen att gå iväg för att fixa något och bad mig ta över under tiden. Jag skulle bara titta i hans anteckningar, skriva upp det på tavlan och beskriva för mina klasskamrater vad det var vi höll på med. Så jag gjorde det och tyckte det var SKITKUL rent ut sagt. Efter en stund började jag undra var Bengt tog vägen för han dröjde så länge. Då såg jag att mina klasskamrater fnittrade lite och tittade mot dörren, där stod Bengt och tittade på mig när jag "lekte" lärare. Han hade tydligen stått där ett tag och iaktagit mig. Efter lektionen bad han mig stanna kvar och då sa han; "Jonna, du borde bli lärare". Min första tanke var; "Yeah right, aldrig". Men som sagt, han sådde ett frö som nu har växt till sig och jag känner att det faktiskt kunde vara något för mig trots allt.

Så så är det :-) Till hösten ska jag söka Basåret på Mittuniversitetet och sedan till nästa höst söka till lärarutbildningen. Tanken är att läsa till matematik/no-lärare men den utbildningen finns inte på Mittuniversitetet just nu så det kanske blir att läsa den på distans. Ja, det visar sig med tiden.

Nu är jag inte så hemlig längre :-P haha

Kram på er!

1 kommentar:

  1. Jag kan så se klassrummet framför mig och Bengt stå i dörren och kika. Men jag kommer inte ihåg tillfället, vi borde väl varit i samma grupp när vi hade samma slöjd(?) så jag är väl glömsk.

    Kram Marre

    SvaraRadera

Kommentarer